torstai 5. syyskuuta 2013

Miltä SprinttiTallin tulevaisuus näyttää?


Kun valmentajamme Marko Malvela kertoi tiistai-iltana blogissaan neuvotteluiden päättyneen tuloksettomina, otin välittömästi yhteyttä seuramme puheenjohtajaan Pia Pärnäseen kysyäkseni missä mennään? Olin keskustellut tilanteesta puhelimitse jo maanantaina ja Pia kertoi tuolloin että seura on taloudellisesti haastavassa tilanteessa, mutta yritys sopimuksen saamiseksi on kova. Tiistai-iltana Pia puolestaan kertoi lukeneensa myös Maken blogin, mutta odottavansa vastausta seuran esittämään tarjoukseen perjantaihin mennessä. Olin saanut edellisen blogikirjoitukseni jälkeen pari kysymystä siitä kuinka paljon rahaa tarvitaan kasaan, jotta Maken työt jatkuvat. Tuota vastausta ei puheenjohtajalta irronnut millään. Tarkkaa summaa oli hänen mukaansa vaikea laskea ja kahdenkeskisten neuvottelujen sisältö ei kuulunut ulkopuolisille. Tiedustelin että mistä mittaluokasta on kyse, puhutaanko tuhansista vai kenties vain sadoista euroista kuukaudessa. Tähänkään ei heti tullut vastausta, kunnes Pia lopulta suostui kertomaan ettei tuhansista kuitenkaan. Varmistin vielä, että kyse on siis alle 1 000 eurosta kuukaudessa ja Pia vastasi suunnileen: "sillä se varmaan aikalailla olisi järjestettävissä".


Tuo tieto riitti vastaukseksi ja sovimme jo samana iltana SprinttiTallin uimareiden ja lähimpien tukihenkilöiden kanssa, että seuraavassa treenissä, keskiviikkona klo 15 kokoonnumme miettimään vaihtoehtoja, joilla voisimme auttaa osapuolet sopuun ja saisimme näin tilanteen rauhoittumaan.Jonkinlainen lähtökohta palaveriin oli siis olemassa ja alle viidellä tuhannella eurolla koko ryhmän loppuvuoden harjoittelu voisi olla turvattu.Kokoontumisen aloitimme käymällä läpi niitä tunteista ja ajatuksista joita tilanne herätti. Kun jokainen oli saanut sanoa sanottavansa, aloimme miettiä vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. Totesimme yhdessä, että asian riitauttaminen ei auta tilannetta kenenkään osalta. Päätimme siis etsiä keinoja joilla voisimme tuoda jonkinlaisen rakentavan ehdotuksen pöytään ja kenties antaa jotain konkreettista neuvoteltavaa. Oli selvää, että seuran huoli liittyi palkkauksesta ja tuurauksesta koituviin kustannuksiin. Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja ja lopulta eräs ideoistamme alkoi hahmottua ja lopulta päätimme että esitämme Swimming Jyväskylän Johtokunnalle seuraavaa:  
Päätimme soittaa kaikki johtokunnan jäsenet läpi heti torstaiaamuna. Kertoa näkemyksemme tilanteesta ja esittää ylläoleva toive.

Hieman ennen ilta kymmentä saimme kuitenkin sähköposteihimme seuraavan viestin:

"Hei uimarit,


Kuten varmaan olette lukeneet, Marko Malvela ja seura eivät päässeet sopimukseen valmennuksen ostamisesta hänen toiminimeltään. 

Vaikka yhteistyö Markon kanssa päättyykin, haluamme huolehtia seuramme kaikista edustusuimareista. Valmennus tullaan järjestämään yhdistämllä ryhmät.

Teillä on varmasti paljon tunteita ja ajatuksia tapahtuneen suhteen. Perjantaina 6.9. klo 17:00 seuran johto ja Malla pitävät tiedotustilaisuuden teille. Tuolloin voitte kysyä teitä askarruttavia asioita ja Malla varmasti avaa tulevaa toimintaa valmennuksen näkökulmasta.

Terveisin,
Seuran johtokunta"

Päätimme kuitenkin soittaa vielä johtokunnan läpi ja kertoa ehtotuksestamme. Tämän blogin julkaisuhetkellä torstaina iltapäivällä olemme tavoittaneet jo suurimman osan johtokunnasta ja vastaanotto ehdotuksellemme on tavoitetuilta henkilöiltä ollut positiivinen. Voimme vain toivoa että perjantaille päätetty tiedotustilaisuus voidaan peruuttaa ja SprinttiTallin toimiminta saadaan täysipainoisesti käyntiin mitä pikimmiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti