maanantai 2. syyskuuta 2013

Uimari vailla valmentajaa

Kun edellinen kausi päättyi SE-aikaan Berliinissä motivaatio oli korkealla syksyä ajatellen. MM-kisoissa suunnittelimme valmentajan kanssa uutta kautta. Molemmat olimme samaa mieltä siitä että voimaa pitää saada lisää, mutta samalla täytyy olla hyvin varovainen ettei paikat hajoa matkalla ja kokonaispaketti toimii niin hyvin, että tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista. Nämä yhdessä sovitut tavoitteet olivat EM-mitali joulukuussa ja Olympiakulta kesällä 2016.

Jyväskylässä tapahtuvan treenauksen lisäksi treenivuoden 2013-2014 suunnitelmaan oli ajatus sisällyttää jaksoja joissa näkökulmaa haettaisiin hieman erilaisista huippu-urheiluporukoista. Suunnitelmissa oli SprinttiTallin ja miesten Telinevoimistelumaajoukkueen yhteisleiriä välimerenmaisemissa ja 1-2 treenijakoa ulkomailla kansainvälisesti menestyneimpien uintivalmentajien valmennuksessa. Jälkimmäiseen myös uinnin uusi päävalmentaja lupasi tuoda oman panoksensa selvittlemällä sopivaa vierailuajankohtaa ja rahoitusta.

Nämä suunnitelmat mielessä oli mukava lähteä lomalle ja loman lähestyessä loppuaan alkoi uusi kausi pyöriä kovasti mielessä.

Kolmen viikon kesäloma päättyi eilen ja tänään oli aika palata takaisin altaaseen ja aloittaa syksyn projekti EM-mitalin saavuttamiseksi ja SE:n siirtämiseksi samalle sekunttiluvulle ME:n kanssa.

Aikaa Tankassa järjestettäviin LREM-kisoihin on nyt tasan 100 päivää. Paljon on siis vielä tehtävissä, mutta aikaa ei ole hukattavaksi. Valitettavasti tilanne vain on se ettei minulla käytännössä ole tällä hetkellä valmentajaa joka vois tulla salille sparraamaan tai hiomaan tekniikkaa jolla EM-mitalivauhtiin voisi päästä. Sama tilanne on myös kaikilla muillakin SprinttiTallin uimareilla valmentajaa kaivattaisiin kovasti treeniä vetämään.

Make joutui työttömäksi kun Kaupunkivalmennuskeskuksen toiminta ajettiin alas. Työttömänä työnhakijana hän ei voi tulla treenejämme vetämään edes harrastusmielessä tai hän menettää Kelan työttömyys tuet.

Ainakaan toistaiseksi seura ei ole saanut SprinttiTallin valmennuskuvioita järjestykseen eikä Keski-Suomesta löydy toista sprinttivalmentajaa, joka syksyn projektin pystyisi maaliin asti auttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti