tiistai 29. toukokuuta 2012

22,38... 22,24... 22,22...

EM-uinnit loppuivat sunnuntai iltana ja eilinen kului kotimatkaan. Tässä vaiheessa on hyvä hetki analysoida  viikonlopun suortuksia.

Lauantai aamuna 50vaparin alkuerissä kaikkienaikojen 2. kovin 50vu 22,38 ja viidenneksi nopeimpana semifinaaliin. Itse uinti oli hyvä, mutta pientä parannettavaakin jäi rentouteen. Valmistautuminen illan semifinaaliin sujui hyvin vanhoilla rutiineilla ja olo tuntui kaikin puolin hyvältä. Viereen sain kovan kirittäjän kun entinen ME-mies ja edelleen Euroopan ennätystä hallussaan pitävä Fred Bousquet ui radalla neljä. Uinti oli vielä pari astetta aamua parempi ja etenkin loppu tuli vahvasti. Tuloksena jälleen 5. sija, tällä kertaa uudella SE-ajalla 22,24! Videolta nähtyny uinnin loppu oli ehkä vieläkin vahvempaa kuin mitä oma tuntemus kertoi. Vuoden työ Bousquet-vaparin eteen alkoi näkyä ja pystyni tulemaan viimeiset 15metriä jopa kovempaa kuin itse Fred, joka viereisellä radalla ui siis sillä aidolla Bousquet-tyylillään.

Semifinaalin jälkeen edessä oli sitten ihan uusi tilanne. Lyhyen radan EM:ssä 50metriset uidaan loppuun samana päivänä, mutta nyt finaali kilpailtiin vasta seuraavassa iltajaksossa. Koska hotelli huoneemme ilmastoionti ei toiminut ja huone lämpeni päivällä päikkäreitä ajatellen turhan kuumaksi, eikä sunnuntai aamulle ollut uitavaa muodostui sunnuntain ohjelma seuraavanlaiseksi:

9:30 herätys ja kisafiilistelyä hotellihuoneessa
11-11:45 kisaverra hotellin altaalla ja päälle sauna & kylmäallas.
12:15-> lounas
14-14:30 kävelylenkki Maken kanssa
14:30-15:10 bussimatka hallille
15:10-16:45 jumppaa, verraa, musiikin kuuntelua, kisauikkareiden laitto ja fyssarin käsittely.
16:45 last call room
17:02 50vu finaali

Itse uinti oli tasaisempi kuin kuin semifinaalissa ja loppu tuli jälleen eriittäin vahvasti. Uinti oli rentoa ja helppoa, mutta kehitettävääkin toki jäi. Ensimmäinen piikki on ollut joskus vahvempaakin. Verrassa uitu piikki 9,3 osoittaa että nopeus on hyvää mutta kovempaakin on joskus päästy. Tuloksena kuitenkin jaettu 4. sija jälleen uudella (ja helposti muistettavalla) SE-ajalla 22,22. Aiemmin maaliin pääsivät vai tämän hetken ehdottomasti taitavin paras eurooppalainen sprintteri Fred Bousquet, entinen lyhyenradan ME-mies Stefan Nystrand ja Ukrainen ihmemies Govorov.

Täsmälleen samalla ajalla maaliin ennätti 7-kertainen EM-mitalisti Marco Orsi, sekä Kreikan Golomeev. Tiukan finaalin 7. vain 0,06sek pronssimitalistia hitaampana oli Pekingin Olympialaisten vapareista Värisuoran itselleen kahminut Alain Bernard.

Tasaiset kamppailut tässä porukassa EM-uinneissa toivat lisää itsevarmuutta siitä että suunta on oikea ja maailman kärki on saavutettavissa.

Päivänbiisi CCX

1 kommentti:

  1. Katsoin ilolla esityksäsi EM-kisoissa. Maailman kärki on todellakin ulottuvillasi. Samalla hyvällä asenteella vaan eteen päin.

    VastaaPoista