tiistai 30. lokakuuta 2012

Maailmancupin välikisat Oulussa

Viikonloppu vierähti jälleen kisoissa. Tällä kertaa paikkana toimi Oulun Raksila, jossa maailmancupohjelma vedettiin läpi GP-kilpailun muodossa. Itselläni tavoitteena oli voittaa 2 viestisuomenmestaruutta ja haaveilimme myös sekariviestin SE-ajasta. Kaikki sujuikin lopulta täsmälleen suunnitelman mukaisesti. Mukaan tarttui 2 SM-kultaa ja viesti SE jäi haaveeksi!

Satasen vaparista irtosi GP-voitto ajalla 49,02. Niukasti alle 50sekunnin uivat myös Toni ja Severi varmistaen seurallemme kolmois voiton jo kisojen avauslajista. Vahva Jyväskyläläis meno jatkui myös muissa miesten sprinttivapareissa, sillä sunnuntai aamun 4x50m vapariviestin alkuerissä ykkösjoukkueemme kellotti kovan kärkiajan ja eteni ykkösenä finaaliin. Itse sain luvan aloittaa viestissä ja pääsin kokeilemaan hieman erilaista starttia. Startti toimi hyvin ja uinti rullasi, tuloksena uusi SE 21,34 ja nousu maailmantilaston sijalle 6. Kakkosjoukkueemme kiilasi itsensä aamun neljänneksi iskuetäisyydelle pronssiin ja kolmosjoukkueemmekkin venyi komeasti finaaliin ja sijalle 7.

Iltajaksossa meno jatkui edelleen vahvana ja 50metrillä GP-voitto irtosi ajalla 21,52. Toni Kurkisen ottaessa hopeaa ennätyksellään 22,45. Lisää Jyvässkylän värejä löyti heti podiumin takaa kun Sprinttitallin Ville Kallinen (4.) ja Janne Kekkonen (5.) miehittivät seuraavat sijat. 4x50m vapaauintiviestin finaaliin lähdettiin sitten ”Sata salamaa iskee tulta”-huudon saattelemana. Ykkösjoukkueemme voittikin viestin näytöstyyliin, sillä finaalin kaikilla osuuksilla nopeimman ajan kellotti joukkueemme jäsen osuus aikojen ollessa seuraavat: Toni 22,79, Severi 22,49, Ville 22,59 ja minä 20,83. Kakkosjoukkueemme otti kuin ottikin lopulta SM-pronssia ja kolmosjoukkuekkin nousi yhden sijan kuudenneksi! Lisähuomiona mainittakoon että GP-joukkueestamme puuttui neljä uimaria jotka olisivat ilman muuta kuuluneet joukkueihin 1-2. Joten finaalin 8. joukkueesta jopa puolet olisi voinut olla Jyväskylästä!

Oulusta kotiuduttua maanantai kuluikin sitten levon merkeissä. Tänään tiistaina kävin avaamassa hiihtokauden noin 40minuutin lenkillä Maken kanssa. Parhaillaan istun bussissa matkalla kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa, josta matka jatkuu kohti Pekingiä!

Kiinan internet sensuurin vuoksi seuraavaa blogipäivitystä saatattejoutua hetken odottamaan, mutta kisoja voitte seurata tuttuun tapaan ilmaiseksi FINA:n livevideoinnin välityksellä ositteesta www.fina.org löytyvän palvelun kautta.