lauantai 27. syyskuuta 2008

Kisakausi alkaa!!!

Tänään sitten alkoi kisakausi Olgreneiila Tampereella.


Kisa-analyysi:
Alkujumpassa olo oli vielä hieman juminen ja uninen mutta verrassa tuntui jo paremmalta. Vapari tuntui todella hyvältä, mutta rinulissa olisi ollut toivomisen varaa.

100sku:

Taktiikka:

pu: kevyesti muitten mukana
su: kevyesti, hyvillä kierroksilla, kroppa pinnassa.
ru: reippaat kierrokset kevyesti, pureva ja terävä potku
vu: kiihtyvä loppukiri

Toteutus:

Perhonen kevyttä ja rentoa, melkohyvin muitten mukana. Selärissä kroppa suht hyvin innalla ja kierrokset melko hyvät, energiaa tuli tosin käytettyä liikaa. Su-ru-käännös liian lähellä seinää. Rinuli todella rentoa ja kevyttä, kierroksia riittävästi, hyvä ote. Vaparissa ensimmäiset 10m tekniikan hakua mutta loppu vahvaa ja menevää uintia.

Aika 58,62, aikalailla odotuksien mukainen aika tähän vaiheeseen kautta.



100ru:

Taktiikka:

1. 50 RRR (rennosti, reippaasti, rauhallisesti), eli kovaa, mutta toiselle finstalle säästrellen.
2. 50 Kiihtyy optimi uintiin.
Siisti startti ja käännökset.


Toteutus:

Startti oli nopea liikkeelle lähdöstä pintautumiseen asti. Ensimmäinen finsta oli kevyttä ja helppoa, väliaika yllättävänkin kova 28,94. Toisella finstalla sain hyvin nostettua kierroksia ja kaikki käännäkset onnistuivat lähes täydellisesti. Maaliintulo meni vähän liu´utteluksi, mutta muuten kaikki meni niinkuin piti.

Aika 1,01,88 on uusi ennätys (vanha 1,02,38). Ihan näin kovaa aikaa en osannut odottaa kun viime kevät ja kesä meni rinulin osalta aika heikosti kun joka kerta tuntui hyytyvän.

Muuta:

Verrassa ja sekarin jälkeen uin muutamia sukellusrinulin ja sukl.ru-potkujen nopeusvetoja, joilla yritin saada rinulin tekniikkaa kisakuntoon, se kun meinaa kynnys sarjojen jälkee olla vähän hukassa...

Yllättävän helposti se tekniikka sitten löytyikin ja tulos oli sen mukainen.

Ensiviikon ohjelmasta sen verran että maanantaina hierojalle ja lauantaina Kuopioon. Väliin mahtuu toivottavati pari mukavaa kynnys sarjaa :)

Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää 2009.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti