torstai 23. huhtikuuta 2009

CIJ Meet LUX 2009

Kävin siis kisoissa Luxemburgissa viime viikonloppuna. Tässä tulokset ja lyhyt analyysi kisoista:

Torstaina illalla ja perjantaina jalat ihan jumissa matkusamisesta. Kylmäsuihku polvesta alaspäin pe-iltana teki hyvää ja la&su jalat olivat kokoajan paremmassa iskussa.

Pe 50vu alkukilpailut 23,42 ennätys parani kuusi kymmenystä ja utl-raja ensivuodelle rikkoutui. Taktiikan mukainen kiihtyvä uinti herätteli nopeutta tuleville päiville. Jalat ihan poikki ja piti todella taistella että uinti pysyi kasassa.

50ru ak 29,91 Kiihtyvä, rento uinti. Pitkä ja vahva liuku. Taktiikka piti.

La 100ru ak: Takttiika piti, ensimmäinen finsta kevyt ja rento toisella lisää kierroksia javoimaa. 1,07,44 sadasosalla ennätys.

ilta:

100ru finaali: aamun uinnin kaltainen uinti, toisen finstan kiihdytys hyrkemmällä profiililla.

50vu semifinaali: Erän alku viivästyi edellisessä erässä hajonneen starttipallin korjauksen takia. Taktiikka kuten ak ja toteutus yhtä onnistunut. Edelleen piti keskittyä kovasti että tekniikka pysyi kasassa viime metritkin. Herkkyys parani perjantaista ja startti sekä potkut paranivat reilusti. Aika 23,15 jälleen uusi ennätys ja tällä kertaa myös kilpailuennätys meni uusiksi.

50ru sf: 2min 50vu jälkeen. Taktiikka piti, mutta uinti oli raskas sekä fyysisesti että henkisesti.

Su

100vu ak: Fiilis ennen uintia: "tästä ei tuu nyt mitään". Taktiikka: finsta kevyesti piikki reippaammin ja viimeinen piikki kiihtyy voimakkaasti. Taktiikka piti ja ennätys parani yllättäen lähes sekunnilla (54,05-53,33)

Ilta:

Peruin 50ru finaalin ja keskityin vapari matkoihin. Verrassa uintu tuntui hyvältä ja kroppa oli muutenkin paremmin hereillä kuin edellisinä päivinä. Ennen uinteja ei kuitenkaan ollu ihan samanlaista fiilistä kuin lauantaina.

50vu finaali: Taktiikka sama kuin sf ja ak. Startti hieman huonompi kuin sf, jäin viereiselle radalla selkeästi vaikka semifinaalissa olin puolimetriä viereisiä ratoja edellä pintautumisessa. Itse uinti rullasi hyvin ja tekniikka pysyi kasassa pienemmällä työllä (tarkoitan nyt nimenomaan päänsisällä tapahtuvaa työtä). Yleensä en viereisistä radoista niin välitä mutta nyt oli pakko ottaa karkulainn kiinni. 3-6metriä ennen maalia tajusin että nyt täytyy tulla kunnolla maaliin ja kurkutus "väärällä kädellä" tuotti tulosta. Aika 22,94 on nyt uusi ennätys joka alittaa myös olympiaryhmänrajan 0,01sekunnilla. Kisaennätyskin siirtyi uusille sekunttiluvuille fiilis uinnin jälkeen oli hyvä.

100vu finaali: Kisojen viimeiseen lajiin oli hyvä lähteä kun päälaji oli jo takana ja tulos riittävän hyvä. Taktiikka kuten aamulla mutta lopun kiihdytystä oli tarkoitus tasaoittaa kolmannellekkin piikille. Taktiikka piti melko hyvin, viimeiset metrit täytyi kyllä taistella ettei vauhi tippuisi, sen verran raskasta oli meno. Tulos oli ehkä pieni yllätys (tosin viereisten ratojen jäänti takavasemmalle kertoi että aika ei kovin huono voisi olla) ennätys parani aamusta yli sekunnilla, 52,16, parannettavaakin tietysti jäi ja reilusti.


Kokonaisuutena kisat menivät hyvin. Nyt vajaa viikko kisojen jälkeen voi todeta että kisat sattuivat todella hyvään saumaan. MM-kisaraja oli vielä viikko sitten lähes puolentoista sekunnin päässä, mutta nyt matkaa on enää 3kymmenystä ja keinot niiden pudottamiseen on paremmin tiedossa kuin ennen kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti