torstai 21. heinäkuuta 2011

Shanghain järjestelyistä

MM-uimareiden oma passintarkastus

Näkymät 15-kerroksen hotellihuoneestamme
Päästiin eilisiltana Shanghaihin. Lentomatka alkoi tuttuun tapaan sopivan istumapaikan metsästyksellä, mutta lopulta riittävän tilava paikka löytyi kuitenkin koneen etuosasta sprintteri Frederick Bousquetin vierestä. Heti koneen ulkopuolella Suomen joukkuetta oli vastassa 2 toimitsijaa, jotka saattoivat meidät passin tarkastukseen ja siitä edelleen matkalaukkujen luo ja bussiin. Bussin ovella matkatavaroitten lastaamisesta oli huolehtimassa 12-henkinen porukka jolta 10-henkisen Team-Finlandin tavaroihin ei kauaa aikaa kulunut.

Tarkkuus ja turvallisuus jatkui myös hotellilla. Ovella kaikki sisään pyrkijät läpivalaistaan eikä ihan kenellä tahansa, ole asiaa edes ovelle. Koska paikallisesta lihasta on löydetty steroideja, on ruokailu sallittu vain hotellilla. Hotellin ruoat on tuotu Kiinaan tai tuotettu Kiinassa vain ja ainoastaan näitä kisoja varten. Ruokahuollon varmistamiseksi Hotellin Buffet on auki 24h vuorokaudessa. Näin FINA varmistaa ettei kukaan syö vahingossa paikallista dopinglihaa.

Hallilla sama kuvio jatkuu. Turvatarkastukset läpivalaisuineen ja akreditointien tarkastuksineen. Paikalla on myös jokaiselle maalle varatut oppaat.  Itse kisa-allas on vielä osittain taitouinti kunnossa, mutta muuten kaikki on jo valmista uinteja varten. Verra-altaan (10x50m) puolelta saatiin myös mukavasti tilaa plintille ja patjoille, joita kisaisännät olivat paikalle tuoneet.

Koska Kiinan palomuuri (Great Firewall of China) pyrkii estäämään Facebookin, Bloggerin ja YouTuben käytön Kiinassa, tuntu blogin päivittäminen lähes mahdottomalta ajatukselta, mutta näyttää tämä kuitenkin onnistuvan.

Tässä vielä unilääkettä sitä kaipaaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti