perjantai 29. heinäkuuta 2011

"Uinti hyvä, aika huono"

Ne kisat oli sitten siinä. Ainoana lajina 50vaparia ja siinäkin vain yksi suoritus, 22,67sek. Viimeistely sujui hyvin niin henkisesti kuin fyysisestikkin. Kaiken piti olla kunnossa. Itse uinti tuntui hyvältä, vahvalta ja liukuvalta, mutta aika tulostaululla ei ollut alkuunkaan sitä mitä olisi pitänyt. Semifinaaliin riitti vielä aika 22,33, eli mitään kovin ihmeellistä ei sinnekkään olisi tarvittu. Äkkiseltään mitään selkeää syytä heikkoon aikaan ei kuitenkaan löytynyt. Nyt jälkeen päin tärkeimmäksi syyksi näyttäisi tulevan nopeuden puute. Keväällä nopeus oli hyvällä tasolla, mutta kesäkuun alun jälkeen treenaus muuttui aluksi Italian leirin ja myöhemmin SM- ja MM-viimeistelyn aikaan enemmän "perinteiseksi" ja siinä sivussa paras nopeuskin taisi hävitä.

Mutta... Nyt ei auta kuin katsoa tulevaan kauteen, joka sisältää peräti kolmet arvokisat. Joulukuun LREM:iin Puolaan on jo 50 ja 100vu rajat rikki, samoin 50vu toukokuun pitkänradan EM:iin Belgiaan. Antwerpenissä olisisitten viimeistään aika antaa riittävät olympia näytöt. Ja aloittaa valmistautuminen kohti Olympialaisia. Nyt kuitenkin katseet maanantaina kunnolla alkavaan kesälomaan ja akkujen lataukseen.

Loppuun vielä kuitenkin muutama sana 50vu:n menosta yleisesti. Semifinalista karsiutui ainakin muutama mielenkiintoinen nimi: Fred Bousquet, Andriy Govorov ja Brent Hayden. Semeihin sen sijaan meni sijalla 13. brasilian Fratus Bruno josta oli jatkopaikan varmistuttua havaittavissa että näytettävää jäi vielä. Huomio kiinnittyi myös kolmen kärkeen, Cielo, Adrian, Bovell jotka kaikki vetivät aikaan 22,03. Toisinsanoen kukaan ei alittanut 22-sekunnin rajaa!

Illalla mentiin sitten alle 22sekunnin. Kärjessä varmasti suurelle yleisölle yllätykseksi tuo aamun huonompi brassi, sijalta 13. Tulostaso ei taaskaan ollut mitään älytöntä finaaliin päästiin kuitenkin 22-alkuisella (22,07).

Huomista finaalia mielenkiinnolla odottaen!

Päivänbiisi CLI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti