torstai 15. joulukuuta 2011

Szczecinissä tapahtunutta

Szczecinin vanhaa kaupunkia
Tässä vihdoin analyysiä kisoista:

Ensimmäisenä kisapäivänä ohjelmassa oli siis heti päälaji 50vaparia. Alkuerissä teemana oli "heti hereillä", tarkoitus oli siis olla mukana menossa heti aamusta, mutta säästellä silti paukkuja iltaan. Alkuerät sujui helposti vaikka aika ei ihan vastannut uinnin tuntumaa. Välierissä ajatus oli lisätä tehoa ja varmistaa finaalipaikka. Aika parani aamusta pari kymmenystä mutta edelleen aika (21,67) jäi hieman vaisuksi. Osin vaisua aikaa selitti hieman turhan korkealle lähtenyt startti, joka sotki hieman liukuja. Semifinaalista finaaliin aikaa oli reilu tunti. Finaaliin lähdin hyvällä latauksella ja startin korjaus oli tärkein kehityskohta semifinaalista. Startti parantuikin, mutta aika huononi kympällä. Etenkin ensimmäisen piikin loppussa uinti oli huonosti liukuvaa. Asia selvisi tosin vasta videolta. Uidessa asiaa ei huomannut.

Toisena kisapäivänä ohjelmassa oli toinen päälaji 100vu. Aamun alkuerässä ajatus oli siirtää Hollannin satasen mallia lyhyelle radalle. Homma toimi mukavasti ja tuloksena vauhdikkain aamulla uitu satanen tuloksella 48,48. Aika riitti myös välieriin. Välierässä ajatus oli lisätä edelleen tehoa aloitus finstaan. Ensimmäinen finsta olikin ehdottomasti paras aloitus mitä satasella on tullut. Uinti oli kevyttä ja liukuvaa, kierroksiakin oli sopivasti. Kolmas piikki oli teknisesti huonoa, mutta viimeisellä altaanmitalla meno parani jälleen. Aika 48,19 jää vain 0,02sek tekstiili ennätyksestä ja 0,11sek pukuennätyksestä. SE (48,05) ja 48sekunnin alituksen eväät alkaa olla kasassa. Sitä vahvisti myös helppo aloitus aikaan 22,96.

Kolmas kisapäivä alkoi raskaasti ja kaikki henkinen energia oli käytetty jo vapareihin. Päätin pitää energiat alhaalla aivan viime hetkeen asti ja nostaa ne vasta starttipallinn takana. Vaikka sijoituksellisesti tulokset olivat melko heikot oli lauanatai aamu perjantai illan ohella kisojen parasta antia. Finstan rinulissa 0,08sekunnin päähän tekstiili ennätyksestä (28,16) ja sprinttisekarissa, selärin ongelmista huolimatta nopein aamu-uinti ja henkilökohtainen kaikkien aikojen top-2 tulos 56,24.

Neljänteen kisapäivään valmistautuminen alkoi jo lauantain iltajaksossa. Fiilis 200vaparia kohtaan oli hyvästi nousussa ja taktiikka selvillä. Ruokamyrkytyksen seurauksena vessassa valvottu yö kuitenkin pakotti jättämään viimeisen kisapäivän väliin.

Loppuyhteenveto:

+ 100vu taktiikan kehittyminen
+ lauantain energian säätely
+ lauantain palaveri ja kävelylenkki Maken kanssa
+ sunnuntain palaveri Hanskin ja Maken kanssa
+ 50vu finaalipaikka

- 50vu heikot ajat
- 200vu väliin jäänti

Päivänbiisi CLXXXVI

1 kommentti: