maanantai 5. joulukuuta 2011

Ennätysvauhdilla kohti EM-allasta

Hollanni avoimet on nyt kisattu ja koko suomen kaksihenkinen joukkue selvitti tiensä finaaleihin vapaauintimatkoilla. Omalta osaltani olen tyytyväinen kisoihin. Perjantain 50vu:n alkuerissä ensimmäiset 48metriä luisti mukavasti, mutta viimeiset 2metriä meni liu'utteluun. Iltaan loppu korjaantui mutta alku oli hieman kankeampaa. Aamulla 22,78 ja illalla 22,65, vahvaa perustasoa siis.

Lauantai kului levon ja shoppailun merkeissä. Hollantilaiset ovat maailman pisinkansa ja sen huomaa niin altaalla, kadulla kuin vaatekaupassakin. Muissa maissa kun kävelee kadulla, moni ihminen jää ihmettelemään pituuttani, täällä on saanut olla aika rauhassa. Rentouttavaa :) Keskustasta löytyi myös farkkujen erikoisliike jossa myyjä tuli heti kyselemään voiko olla avuksi. Sanoin että farkkuja etsin ja vastaus oli  että pitkälahkeisiako? Hyllystä löytyi useita malleja 38" pituudella (suomessa loppuu 34-36") ja leveys vaihtoehtojakin oli reilusti. Mikä parasta hintakin oli "normaalikokoisten" luokassa ja joku tarjouskin löytyi!!!

Sunnuntai aamuna takaisin asiaan ja 100vaparin alkueriin. Maken kanssa sovittiin että uisin selkeästi kiihtyvän uinnin aamulla ja jos pääsen iltaan niin siellä samalla ajatuksella. Ensimmäinen finsta oli kevyttä ja helppoa uintia. Toisella puolikkaalla sain kiristettyä ihan mukavasti ja aika taas lähelle ennätystä. Koska 4viimeistä erää eli 40uimaria uivat jakson alussa ja loput 130 vasta kun kaikkian lajien nopeat erät oli uitu, sai tuloksia hetken aikaa odotella. Aika 51,43 riitti alkuvaiheessa sijaan 23 ja koska hitaammista eristä yksi meni edellle olin viimeinen C-finaaliin selvinnyt. Kun tulin iltajaksoon selvisi että paluu lentojen ja junien takia lajiin oli tullut peräti 6 peruutusta ja olin noussut C-finaalin 5-radalle. Tieto peruutuksista ei ollut tavoittanut kaikkia finaaleihin varasijoilta nousseita ja lähtölistan 8:sta uimarista vain viisi starttasi.

Koska aamun aloitusvauhti oli melko rauhallista ja halusin illalla aloittaa vähän kovempaa niin sovittiin Maken kanssa että yritäisin nostaa ensimmäisen finstan tehoa ihan reilusti siitäkin huolimatta että loppu oletettavasti vähän hyytyy. Toisella puolikkaalla tärkeätä olisi yrittää pitää tekniikka kohtuullisena ja kierrokset hyvänä. Aloitus olikin selkeästi kovempi kuin aamulla (aamu 25,0 ilta 24,4) toinen finsta lähti myös hyvin liikkeelle ja sain hyvin kiihdytettyä käännöksestä. Hyytyminen alkoi noin 15metriä ennen maalia, mutta sain pidettyä tekniikan aika hyvänä noin 93metriin asti. Loppu hieman sakkasi, mutta ei ollenkaan niin pahasti kuin  monesti viimeaikoina, tekniikka ja taktiikka alkaa siis pikkuhiljaa löytyä satasellekkin. Tuloksena C-Finaalin voitto ja ensimmäinen 51sekunnin alitus. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 50,65.

All-Time Top-5:

 1.  Sievinen Jani              74  49,77    1995 
 2.  Rajakylä Matti            84  49,83    2007 
 3.  Hård Jere                   78  49,97    2002 
 4.  Liukkonen Ari-Pekka  89  50,65    2011
 5.  Kasvio Antti               73  50,68    1991

Ensi vuonna tuota listaa päivitetään toivottavasti useammankin uimarin toimesta ;)

Nyt kuitenkin junalla kohti Düsseldorfia josta lennämme Berliiniin. Berliinistä matka jatkuu kisajärjestäjien bussilla Puolan Szczeciniin. Jossa syyskausi huipentuu Lyhyenradan EM-uinteihin.

Päivänbiisi CLXXXV

3 kommenttia:

  1. Näyttäisi puuttuvan Andrein 50.52 uitu aika SM-kisoista 2009.

    VastaaPoista
  2. Totta! Alkuperäinen tilasto oli liiton sivuilta ja päivitetty toukokuussa 2009. Tarkistin 2010 tilaston ja 2011 tulokset olikin jo tiedossa. Nuo kesän 2009 kumipukuajat unohtui kokonaan.

    VastaaPoista