keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Syksystä kesän kautta talveen ja kevääseen... Osa 4

jatkoa edelliseen…

Lauantai:

Kisojen mukavimmat lajit olivat vielä edessä kun kisojen kolmas päivä alkoi. Päivän rutiineihin oli hyvin aikaa kun ensimmäinen laji oli vasta jakson lopussa. Finstan rinulin aamu uinti tuntui hyvältä ja tekniikka tuntui olevan melko hyvällä mallilla. Pientä irtonaisuutta olisi ehkä vielä kaivannut ja happoja puski uinnin jälkeen ihan mukavasti. Ennätys parani sadasosalla ja finaalissa 28sekunnin alitus olisi täysin mahdollinen. Aamu jakson jälkeen hotellille pääsy vei normaalia kauemmin aikaa ja iltajaksoon lähtö oli edessä yllättävän nopeasti. Se ei lopulta menoa haitannut vaan jaksosta tuli yhtä hyvä kuin edellisistäkin kultaa ja hopeaa siis.

Jakso alkoi olla jo lopuillaan kun ensimmäinen startti 50rintaa saatiin käyntiin. Taktiikka oli tuttu ja turvallinen kahden kiihdytyksen taktiikka. Ensimmäisellä piikillä kevyt kiihdytys noin 90prosenttiin ja toisella piikillä nopea kiihdytys 85% ylöspäin siten että piikin puolivälistä eteenpäin vauhti pysyy 97prosentissa ja maaliin tulo on vahva ja varma. Uinti lähti erittäin hyvin käyntiin ja taktiikka piti loppuun saakka ennätys parani lähes puolisekuntia lukemiin 27,70 edelle ennätti vain Koo-Veen Karvonen.

Illan viimeisenä miestenlajina uitiin 4x100metrin vapariviesti. Tässä viestissä jäimme viime kesänä hopealle mutta tällä kertaa muilla ei ollut mitään sanottavaa, vaikka HSS osan matkasta kärkipaikkaa pitikin. Oma suoritus viestin avausosuudella ei edelleenkään ollut sitä parasta vaparia, mutta viesti fiilis ja kevyempi aloitus tuottivat paremman lopputuloksen kuin perjantain henkilökohtainen satanen. Aika 48,85 jäi sekunnin neljänneksen ennätyksestä ja kyseessä oli vasta toinen 48sekunnin alitus tällä matkalla.

Illalla kun pääsin hotellille jäin rauhassa syömään kun muut lähtivät huoneisiin. Huonekaveri tuli kuitenkin pian juttuseuraksi ja keskustelimme pitkään päiväntapahtumista, siitä miten kisat olivat menneet ja kaikkea yleistä menneestä ja tulevasta kaudesta. Mainitsin myös että kisat oli mennyt jo yli odotusten, mutta kunto ei taitaisi kestää viimeiselle kisapäivälle, olo oli muutenkin tyhjä ja helpottunut kuten yleensä hyvin menneiden kisojen jälkeen. Toisaalta tavoitteita oli vielä viimeisellekin päivälle ja jäljellä oli vielä 2 erittäin mielenkiintoista henkilökohtaista starttia ja sekariviesti.

Sunnuntai:

Aamulla olo oli karmean juminen ja sängystä nouseminen harvinaisen vaikeaa. Siitä oli sitten lähdettävä nostamaan vireystilaa kohti 100sekaria. Päivän ensimmäisen startin tarkoitus oli vain hoitaa tie finaaliin ja saada happotuotanto kunnolla käyntiin. Finaaliin päästiin ja happojakin tuli enemmän kuin tarpeeksi. Aamun toinen startti (50vu) meni ensimmäisen uusintana, happojakin siis tuli.

Illan uintien tarkoitus oli vain saada seuralle mahdollisimman paljon pisteitä. 100sekarissa kevensin viimeisellä piikillä kun näin että kärkikolmikko karkaa. Vaparin pikamatkalla puku hörppäsi sen verran pahasti vettä, että aika ei kerro uinnista tai päivän kunnosta juuri mitään. Pieni liukastuminen käännöksessä verotti varmaan myös muutaman sadasosan. Tärkeintä oli kuitenkin kasvattaa seuran tukevaa puolensadan pisteen johtoasemaa. Sekariviestissä paukut taisivat olla vähissä muillakin joukkueen jäsenillä? Oma osuus ainakin meni sen verran pahasti penkin alle että siitä ei jäänyt paljon kerrottavaa, aikalailla tahdonvoimalla tultiin toinen finsta.

Loppu yhteen veto:

Kisat menivät kokonaisuutena reilusti yläkanttiin ja motivaation kannalta kisat sattuivat hyvään paikkaan. Taktiikka puolella pysyin hyvällä perustasolla, vaikka fysiikkapuolella ongelmia vähän olikin.

Voitimme seurojenvälisen pistekilpailun selvästi ja tämä varmasti lisäsi motivaatiota monilla ryhmän uimareilla. Usko hyvää kevätkauteen alkoi palata itsellänikin mutta muutama juttu täytyi vielä hoitaa kuntoon ennen kuin kevätkausi pääsisi kunnolla käyntiin…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti