perjantai 13. maaliskuuta 2009

Syksystä kesän kautta talveen ja kevääseen... Osa 1

Kaikki vuodenajat on nähty sen jälkeen kun viimeksi tänne kirjoittelin. Aikaa on siis kulunut vuosi? No ei sentään, 2kk kesä kului Austraalian leirillä 24.11.08-24.1.09. ja kevät on vasta aluillaan. Viime päivityksen jälkeen on kuitenkin tapahtunut valtavasti asioita. Yritin joulukuussa pariin otteeseen kirjoitella tänne mutta nettiyhteydet olivat onnettomat ja sivujen päivitys oli mahdotonta. Osa tapahtumista on kuitenkin paperilla ylhäällä ja lopuista koitan kirjoittaa ulkomuistista.

Marraskuun puolivälin GP:t

Kisoihin valmistautuminen sujui hyvin ja olo kisaviikolla oli itsevarma ja ensimmäisen kisapäivän aamuna matkalla Tampereelle uskoin pystyväni hyvällä uinnilla 100vaparissa 48sekunnin alitukseen. Kisojen päätavoite oli kuitenkin uida normaalia enemmän startteja ilman mitään säästelyä, mutta kuitenkin niin että jokainen startti on toistaan parempi ja taktiikat pysyvät hallussa.

Lauantain aamujakso:
100vu: 49,85 Taktiikka hyvin hallussa mutta parin tunnin istuminen ahtaassa pikkubussissa ja pieni aamukankeus vei parhaan terän uinnista. Aika jäi vain kymmenyksen ennätyksestä joten tulokseen voi olla tyytyväinen. Ykkös ajalla kuitenkin iltaan kun muu kärkiporukka säästeli iltaa varten.

50ru: 28,47. Uinti oli vain noin 10minuuttia 100vu jälkeen joten tiivis kisaohjelma alkoi heti kunnon rytinällä. Aika oli 100vu tapaan toiseksi paras siihen mennessä uitu. Tässä vaiheessa en muista mikä uinnissa meni pieleen mutta joku juttu tekniikka puolella oli hieman hukassa. Ei kuitenkaan mitään vakavaa, siitä kertoi myös tulos.

100sku: 56,87. Kun alkuun oli päästy niin homma lähti rullaamaan entitä paremmin. Uinti oli juuri sitä vahvaa ja lennokasta sekaria mitä olin mielikuvaharjoituksissa fiilistellyt edellisten viikkojen aikana. Ainut pikku vika oli su-ru-käännös joka on selärin lisäksi selkeä kehitys kohta sekarin pikamatkalla.

4x50skuv: ru 28.11. Aamujakson 4startti oli vähän edellisten uintien sulattelua. Täytyy myöntää että ajatuskarkaili välillä jo uituihin uinteihin ja illan tulevaan finaali urakkaan. Uinti oli ehkä teknisesti jopa parempaa kuin henkilökohtaisella finstalla.

Aamujakso oli ohi ja erinäisten vaiheiden jälkeen löysin itseni hotelli huoneesta 7minuuttia ennen lähtöä. Siinä vaiheessa tuntui että jaksaakohan sen iltajakson vielä puristaa läpi. Koskaan aiemmin ei ollut kisaohjelmaan sisältynyt yhdelle päivälle kahdeksaa starttia.

Uuteen nousuun, iltajakson tykitystä.

Matkalla hallille tuntui että edelleen on pieni kiire päällä eikä huippusuoritukseen tarvittavaa rentoutta löydy millään. Hallilla vedin sitten syvään henkeä ja koska aikaa oli hyvin lähdin suorittamaan perus kisarutiineita normaalilla, hieman rauhallisemmalla temmolla. Benin jumpassa ja verra-altaassa fiilis oli kokoajan yhä itse varmempi ja muutenkin fiilis oli hyvä.

100vu:48,60. Ennätys parani yli sekunnilla ja onnittelijoita riitti uinnin jälkeen. Uinti olikin hyvä mutta parannettavaakin jäi paljon. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa kunnonkisapukua ja ensimmäinen piikki oli hieman vauhdin hakemista muuttuneissa olosuhteissa. Toisella piikillä uinti ei ollu rytmiltään ja keveydeltä mitä sen hyvässä uinnissa pitäisi olla. Jälkimmäinen puolikas tulikin sitten juuri niinkuin pitääkin.

50ru: tukoa 100vaparista noin 3minuuttia joten fyysiseen ja henkiseen valmistautumiseen ei jäänyt sekunttiakaan ylimääräistä aikaa. Itse uinnissa ajatukset olivat juuri siinä hetkessä. Uinti tuntui hyvältä ja menevältä mutta viimeinen terä uinnista jäi kuitenkin puuttumaan. Liekkö lyhyt palautuminen edellisestä uinnista syynä? Aika oli kuitenkin kymmenyksellä uusi ennäty (28,19) joten talven SM:ssä paukkuisi ehkä vihdoinkin 28sekunnin raja rikki.

100sku: Uinti oli kuin suora kopio aamulta. aika jäi tosin 13sadasosaa aamusta. Sanotaan nyt vaikka että 8startista ja 5maaliintulosta. Taktiikka oli vanha tuttu.

Pu:rennon kovaa muitten mukana
Su:rennosti jalkoja säästellen
Ru:kevyttä ja liukuvaa, nopeat kierrokset. (tässä vaiheessa muut jäivät pari sekunttia)
Vu: kuin 100vu viimeinen piikki, vahvaa, lennokasta ja kiihtyvää.

4x50skuv: ru 27,50. Nyt homma toimi niin kuin piti. Ehdottomasti päivän paras rinuli. Väsymys alkoi ehkä hieman painamaan vaikka se ei uinnissa tuntunutkaa. Hyvä lopetus ensimmäiselle päivälle, 8starttia oli uitu ja seuraavana luvassa 3-6 lisää.

jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti