torstai 14. lokakuuta 2010

Vaihtelua arkeen

Keskiviikon treenissä päästiin testaamaan laitosmiesten rakentamaa takajalan tuellista starttipallia. Käytännössä perinteiseen starttipalliin on kiinnitetty pikajuoksuun tarkoitettu lähtöteline. Systeemi toimi ihan kiitettävästi ja pienellä kehityksellä siitä saa luultavasti vieläkin toimivamman. Takapaneelin tuki on sivuttais suunnassa  hieman epävakaa, joten vaikutusta oikean kisajakkaran ja edellämainitun viritelmän välillä voisi verrata kisa- ja jarru-uikkareiden vaikutukseen. Kun treeneissä startti lähtee hyvin, niin kisoissa se lähtee entistäkin paremmin. Uusi viritelmä toimii hyvänä väliaikaisratkaisuna odotellessa halliremontin valmistumista.

Keskiviikon treenin kuului starttien lisäksi myös vesipalloa, vesivoimaa nopeuden herättelyä ja hauskaa yhdessä oloa. Tänään aamulla kelailtiin, treenattiin startteja ja vedettiin muutamia nopeusvetoja, kunnes laji vaihtui uppopalloon. Uppopallo toimii treeninä jopa vesipalloa paremmin. Delffaaminen ja nopeat vedenalaiset liikkeet sekä vähän happea kuluttava liikkuminen vedessä ovat ominaisuuksia joita tarvitaan myös sprinttimatkoilla.

Illalla altaassa vietetty tunti oli myös hieman erilainen. Alkuun 15-20 minuuttia kisaverraa, päälle 3 finstaa noin 10 minuutin lähdöillä ja loppuverrana hippaa alueena koko allas. Salilla pääpaino oli venyttelyllä. Yläselkä ja niskat on ollut jo viikon verran aikalailla jumissa ja kireys tuntuu kipeytyneinä olkapäinä, on se ihmiskeho vaan ihmeellinen systteemi.

Päivänbiisi LXXXIII

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti