sunnuntai 17. lokakuuta 2010

NääsSpeedot

Syyskauden kolmannet kisat takana. Ohjelmassa Tampereella 50vu, 50ru ja 100vu. Tuntuma verrassa oli hyvä ja ajattelin että ajatkin voisivat tänään olla jo kohtalaisen hyviä...

50vu: Altaan päädyssä rupesin suorittamaan normaaleita starttirutiineita, paita ja shortsit pois, terävä hyppy syväkyykystä, ravistelua ja läpsyttelyä herättelyksi. Olin vasta nousemassa starttipallille kun paikoillanne-komento jo kaikui ja rupesin kiirehtimään starttiasentoon. Olin juuri saamassa käsillä kiinni starttikorokkeen etulaidasta kun starttiääni jo kuuluikin.

Startti oli luonnollisesti hätäinen ja ponnistus sen mukainen. Pintautuminen ja ensimmäiset vedot menivät myös enemmän uuden vauhdin hakemiseen kuin startista saadun ylläpitämiseen. Itse uinti rullasi kuitenkin hyvin ja käännöksen jälkeen toinen piikki tuli vahvasti. Pientä kropan väsymystä oli havaittavissa, mutta muuten uinti tuntui melko herkältä. Aikaa 22,44 voi pitää hyvänä ottaen huomioon huonon startin seurauksena menetetyt kymmenykset.

50ru: Startissa pientä epävarmuutta 50vu:n jälkeen. Tällä kertaa lähettäjä oli kuitenkin maltillisempi ja normaali valmistautuminen olisi onnistunut. Uinti oli liukuvaa ja etenkin keskivartalon käyttö palautuksissa toimi hyvin. Käännös sattui aika hyvin kohdalleen eikä maaliintulossakaan hirveästi ylimääräistä liukua tullut. Aika 28,70 lupailee hyvää rinulin kulkemisen suhteen.

Finstojen jälkeen kävin saunassa, syömässä ja melkein nukahdinkin lepäillessä hallilla ennen "iltajaksoa" ja uutta verryttelyä.

Verrassa uinti tuntui aavistuksen aamua tukkoisemmalta. Tuntuma kuitenkin parani loppua kohti.

100vu: Startissa samaa epävarmuutta kuin rinulissakin. Uinti tuntui pääpiirteittäin hyvältä, uinnin jälkeen tuntui kuitenkin että happoja tuli normaalia enemmän. Videolta katsottuna startin jälkeinen pintautuminen oli aika heikko, samoin viimeisen käännöksen jälkeinen liuku, muutenkin uinnista paistoi läpi herkkyyden puute. Aika 50,34, eli 0,8sekunttia parempi kuin syysuinneissa, suunta on siis oikea, ehkä ensi kerralla jo paluu alle 50sekunin lukemiin.

Ennen kisoja ajattelin keskittyä uinneissa startteihin ja nopeaan liikkeelle lähtöön, lopulta startit nousivatkin tärkeään osaan uinneissa, mutta eritavalla kuin olin ajattellut.

Kisojen jälkeen olo oli todella väsynyt, 14h yöunet helpottivat kummasti oloa. Päivällä kävin pyöräilemässä ja illalla vielä Villen ja Peten kanssa testailemassa starttitelinettä.

Päivänbiisi LXXXIV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti