tiistai 7. joulukuuta 2010

Kilpailu edistää kehitystä

Esimerkejä otsikon väitteen paikkansa pitävyydestä löytyy niin taloudesta, tieteestä kuin urheilustakin. Kilpailu asiakkaiden rahoista tai suurvaltojen asemasta on vienyt kehitystä eteenpäinä talouden, teknisen kehityksen saralla ja urheilussa taas ennätykset rikkoutuvat kun kilpailu pakottaa kehittymään.

Meilläkkin Edustusryhmässä esimerkiksi 100vaparissa taso nousee ja levenee jatkuvasti. Enää lyhyellä 52sekunnin alitus ei tiedä varmaa viestipaikkaa ykkösjoukkueessa vaan joukkueeseen haluavan on luultavasti Vaasassa uitava jo alle 51sekunnin, eikä pian sekään välttämättä riitä kun muutkin parantavat aikojaan. Kun ykkös joukkueen neljästä paikasta kamppailee vähintään 6 uimaria ja takana tulee vielä vähintään joukkueellinen kakkosjoukkueeseen pyrkiviä nousee myös muiden joukkueiden taso edelleen.

Viime päivinä kilpailua on tuotu treenaukseen mukaan tietoisesti entistä enemmän. Lauantaina uitiin vuoden viimeinen Js-cup kilpailu, jossa henkilökohtaisten lajien lisäksi saatiin kasaan kolme viesti joukkuetta. Yksi naisten ja kaksi miesten. Edustus ryhmästä mukaan lähti neljä sprintteriä (Ville, Toni, Waltteri ja minä.) NSM-ryhmästä mukaan lähti Tapio ja nuoremmista vielä 3 innokasta. Tästä 8-hengen porukasta kasattiin 2 mahdollisimman tasaista joukkuetta hyvän kilpailun saamiseksi. Itse pääsin kakkos osuudelle sopivasti Tonin jälkeen ja hyvän takaa-ajon siivittämänä osuusajaksi tuli 52,8. Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt itse viestin voittoon. Toivottavasti ensikerralla saadaan useampi innostumaan ja vietyä näin viestijoukkueita entistä kovempiin tuloksiin isommissakin kisoissa.

Itsenäisyyspäivänä hiihtovälineet omistava porukka pääsi kilpailemaan ladulle. Teemu voitti ja Mimosa oli toinen (kuva ylhäällä). Kovasta treenistä ja suurimmasta kilometrimäärästä huolimatta Make jäi kuitenkin porukan keskivaiheille kun jo (uinnin) NPM:iin herkistelevä Teemu vei voiton.

Tänään aamulla hiihtoviestissä kilpailu oli kuulemma tiukkaa mutta "Halinallet" (Ville, Mimosa, Waltteri, Riku, Sannni, Juho L, Vesa ja Heidi) voittivat ensimmäisen erän tiukassa kamppailussa PizzaBowl 2010 Mestaruudesta.

Illalla tilanne tasoittui kuitenkin lukemiin 1-1 ennen altaaseen menoa. Ohjelmassa oli kolmas osio jossa joukkueet uivat kaikkien lajien piikit ja joukkueen kokonaisajan perusteella määriteltiin voittaja. Ennen vapari kierrosta  eroa joukkueiden välillä oli 0,1sekuntia "Metsämansikoiden" hyväksi (Moona, Sami, Teemu, Toni, Maija ja minä).

Vapari osuus oli jälleen tiukka ja lopulta viiden vapari piikkien yhteenlasketuksi ajaksi tuli molemmilla joukkueilla 53,8 joten Metsämansikat siirtyivät 2-1 johtoon.

Päivän 4. piste jaettiin samalla tyylillä kuin kolmaskin mutta tälä kertaa matkana 15metriä. Halinallet osallistui kisaan vajaa miehityksellä ja siitä syystä joka lajissa joku joukkueen ajoista laskettiin loppuaikaan. Arpaonni suosi jälkimmäisessä viestissä Halinalleja kun jokaisessa lajissa kahteen kertaan laskettiin joko nopein tai toiseksi nopein aika. Näin tilanne tasoittui jälleen ja huomiseen lähdetään tasatilanteesta 2-2.

Ensimmäinen päivä meni selvästi systeemin käynnistelyyn, mutta huomenna toivottavasti homma rullaa jo paremmin ja joukkueista muodostuu kunnolla toisiaan vastaan kamppailevat joukkueet. Torstaina toivottavasti päästään kisaamaan kynnysten muodossa.

Päivänbiisi XCVI

2 kommenttia:

  1. Miks näistä blogikirjotuksista ei voi tykätä samalla lailla ku feisbuukissa.

    -Outi

    VastaaPoista
  2. Jaa-a, hyvä kysymys. Onneks voi kuitenkin kommentoida! Ja viime aikoina ihmiset on pikkuhiljaa ruvennu myös käyttämään sitä ominaisuutta :)

    VastaaPoista