tiistai 17. toukokuuta 2011

Olisiko pitänyt jäädä Espooseen?

Loppuleiri meni kokonaisuudessaan hyvin. Viikonlopun Laviaarit sujui myös mallikkaasti. 50perhosessa syntyi tekstiiliajan ennätys 25,65. Paljon mielenkiintoa herättäneen 200perhosen ennätys parani lähes puoli minuuttia aikaan 2,28,71. Väliaikana syntyi myös 100pu ennätys 1,07,38. Parannusta siinäkin 5sek. 100vaparissa syntyi myös yksi parhaista ajoista mitä on tullut uitua, ennätyksestä jäätiin puolisen sekunttia. 50rinuli oli jälleen hyvä ja huonosta pintautumisesta ja vielähuonommasta maaliintulosta huolimatta aika oli0,04sek kovempi kuin Tampereella. Myös 50vapari sujui hyvin ja ennätys jäi vain 0,04sekunnin päähän.

Olo sunnuntai iltana oli väsynyt. Pari viikkoa kisoja treeniä ja leiriä ilman vapaapäiviä. Maanantaina yritin aluksi tulla viimeisellä junalla Jyväskylään mutta Helsingin keskusta oli MM-juhlien takia niin tukossa että pääsin vasta yöbussilla Jyväskylään. Päätin panosta kunnolla illan klassikkoon ja lepäsin vielä aamun ja tulin sitten iltatreeniin jo hyvissä ajoin tekemään olkapääjumppaa.

Porukka tuli hallille aika myöhään ja vaikka suurin osa sprinttereistä oli paikalla, oli treeneissä jotenkin vaisu ja hiljainen fiilis, kukaan ei juuri puhunut treenin aikana. Makekin tuntui olevan samalla linjalla ja huuteli lähinnä lähtöjä laidalta.

Omalta osaltani treeni oli kuitenkin yksi onnistuneimmista. Alkuverrassa tuntui hieman väsyneeltä mutta kun tehosarjoja lähdettiin uimaan sain heti alustalähtien hyvän "otteen" sarjasta. Keskityin aluksi siihen että kierrokset on riittävät mutta uinti on kevyttä. Uinti lähti samantien plaanaamaan ja finstat kulki poikkeuksellisen lujaa. "Osa syy" voi tosin olla välillä normaalia pidemmäksi venähtäneet tauot, mutta joka tapauksessa uinti ainakin plaanasi hyvin.

Ensimmäisen sarjan (4x (50III+ 50IV)) jälkeen käsissä alkoi olla jo aika hyvin happoja. Seuraavan sarjan (4x(2x25max+ 50II/III + 2x25(pu/)ru max + 50max) aikana finstojen lopuissa uinti meinasi tippua plaanista. Aluksi havaitsin vain vauhdin selkeän tippumisen ja hyytymisen. Yritin painaa rintakehää alas ja lisätä tehoja ettei vauhti tippuisi niin pahasti. Uinti nousi taas plaaniin ja yritin saada siihen lisää rentoutta. Välillä rentouden ja keveyden haku tiputti uinnin uudelleen pois plaanista. Välillä taas uinti pysyi koko finstan plaanaavana.

Lopputreeniä kohti opin säätelemään plaania yhä paremmin. Energian käyttö plaanaavassa ja "kyntävässä" uinnissa oli lähes sama, mutta vauhdissa eroa olisi ollut ehkä noin 1,5sek/finsta. Tärkeimmät plaanaavaan uintiin johtavat tekijät tuntuivat olevan riittävät kierrokset, sopiva hieman tahdistava vetorytmi, ja vetorytmiin  sopiva potkurytmi jossa yhtä käsivetoparia kohti tuli 3pientä ja yksi voimakkampi rytmittävä ja vedon kanssa plaaniin nostava/ylläpitävä potku.

Kolmannessa sarjassa yritin pitää tekniikan edelleen samanlaisena. Väsymys alkoi painaa ja vedin väliin enemmä rinulia. Halusin pitää hyvän vaparin tekniikan muistissa enkä lähteä väkisin runttaamaan vaikka klassikoksi nimetty treeni sitä olisi edellyttänyt. Päätin treenin kolmen kovan setin jälkeen. Tehoja kertyi aika hyvin, vaparivedot oli teknisesti huippuhyviä ja ajatkin ehkä kevään parhaita. Treenistä ei kuitenkaan tule klassikkoa niin että se vain nimetään klassikoksi, siihen tarvitaan klassikon riittävä määrä kovaa mättöä ja se jokin mikä tekee lopulta klassikon. Tänään se jokin puuttui.

Päivänbiisi CXXXIII

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti