perjantai 5. elokuuta 2011

Yhteenvetoa kuluneesta vuodesta

Tässä pientä tiivistelmää menneestä vuodesta. Viime syyskausi alkoi aika myöhään koska edellinen kausi loppui vasta elokuun puolenvälin EM:iin. Alkusyksy piti sisällään mm. perinteisen kaudenavausleirin Vierumäellä suofutiksineen ja asiantuntijatapaamisineen. Altaanpuolella vedettiin paljon tehoja IV-vauhtisina lyhyinä (25-50-75-100) sarjoina. Osa treeneistä toteutettiin myös yhdistelmätreeneinä altaassa ja altaanlaidalla.

Treenien lisäksi syyskauteen kuulu myös työharjoittelujakso arkkitehtitoimistossa ja muutamia kisoja kotimaassa ja ulkomailla. Kisakausi alkoi kunnolla vasta GP:stä, joissa etenkin 50vapari lähti kulkemaan hyvin. Viikkoa myöhemmin syntyi sitten kaudenparas lyhyenradan noteeraus ja uusi SE: 21:53 Maailman Cupissa Tukholmassa. Syyskausi huipentui kisojen osalta Eindhovenin LREM:iin, josta saaliina 100vu ja 200vu ennätykset ja finaalipaikat 50 ja 100vu.

Vuodenvaihde kului Oululaisten kanssa Austraalian leirillä. Leirin parasta antia oli nopeuden huippuunsa nostaneet bodysurffaustreenit ja yleensä leirielämä mukavaalla porukalla. Suoraan leiriltä jäin Tampereelle kisaamaan ja siellä tulokset oli jo yllättävän hyviä vaikka 2vuorokautta oli istuttu lentokoneessa ja -kentillä.


Reilu viikko leirin jälkeen uitiin sitten lrsm:t Vaasassa. Vaasan kisoissa kunto oli kova ja 50vu ja 100vu SE:t oli jälleen vaarassa. Vapari viesteissä SE:t sitten rikottiinkin - vieläpä reiluilla marginaaleilla. Kisojen jälkeen sairastin flunssan joka haittasi menoa vielä Lontoon UTL-leirillä. Lontoosta jatkettiin suoraan Teneriffalle jossa eka viikko oli hyvää kynnystreeniä ja toinen viikko vuodelepoa vatsataudissa. Vatsatauti kesti noin 2viikkoa ja toipuminen siitä toiset kaksi.

Helmikuun lopulla ja maaliskuussa pääsin sitten kunnolla hiihtoladulle missä peruskuntoa nostettiin hyvälle tasolle ennen kevään kilpailukautta. Itse kisakausi totutettiin pitkälti kaavalla kova alkuviikko ja terävämpi loppuviikko. Tulosta rupesi tulemaan ja 100vu:ssa syntyi ennätyskin jo huhtikuun alussa. Finstalla kauden parhaaksi jäi Laviaarien 22,45, joka jäi vain 0,04sek SE:stä.

Kesä kului taas pitkälti ulkomailla. Kaksi viikkoa italiassa, sitten SM:t  Espoossa ja MM-reissu Singaporessa ja Kiinassa.

Kauden plussat:

- ei pahempia loukkaantumisia
- selkeä nousu kansainväliselle tasolle
- Austraalian leirin bodysurffaukset
- syksyn yhdistelmätreenit
- talven hiihtotreenit
- kevään sprinttitehot
- kevään kisaputki ja vaha tulos lähes jokakisassa
- kesän leirit
- MM-viimeistely
- Suomenmestaruus kaikista vapriviesteistä

Kauden miinukset:

- 50vu tulos kauden pääkisassa
- SM sekariviesti
- nopeuden hukkaaminen loppukaudesta (ja sen huomaaminen liian myöhään)
- vatsataudin pilaama Teneriffanleiri



Summa summarum:

Plussalle jäätiin mutta paljon jäi hampaankoloonkin!

Päivänbiisi CLII

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti