keskiviikko 30. marraskuuta 2011

EM-viimeistelyyn

Viime viikon alkupuoli oli treeneissä vielä aika kovaa tekemistä, mutta perjantaista alkoi viimeistely EM:iin. Kolmepäivää pois altaasta ja maanantaina sitten takaisin altaaseen. Maanantain aamutreeniin saatiin mukaan myös telinevoimistelijamme. Lähtö taso sakella oli se että perus pohjoismainen uintitesti (200m, josta 50m selällään) on suoritettu mutta muuten uintia ei ole tullut harrastettua. Lämmittely sarjana uitiin 16x25, jonka sakke veti periaatteella 2uintia+2taukoa. Pääsarjassa valittavana oli erimittaisia matkoja 12,5-metrisestä 75metrisiin. Itse vedin koko sarjan piikkeinä tai 12,5metrisinä. Tässä sarjassa Sakke pysyi hyvin mukana ja tekniikka parani reilusti. Alussa vaparin hengitys tuotti pieniä vaikeuksia, mutta lopussa sivulta hengittäminen näytti jo sujuvan jo mallikkaasti. Meinasin jossain vaiheessa antaa neuvoja vartalin asennosta mutta hengitys rytmin paraneminen korjasikin ongelman.

Itselläni treeni oli onnistunut ja tykkäsin etenkin pääsarjasta. Sakenkin ensikommentit treenin jälkeen olivat positiiviset: "millonkahan sitä pääsis seuraavan kerran".

Maanantain iltatreenissä heräteltiin taas nopeutta. Alkuun lyhyt verra jonka yhteydessä pari piikkiä ajalla. Ensimmäinen 9,5 ja toinen kevyesti 9,4. Nopeus ei ole vielä ihan ennätys tasolla (8,9), mutta levolla aikaa pudotettavissa aika helposti. Piikkien jälkeen vedettiin vetokumilla muutamia vetoja. Itse treenailin taas pintautumisia ja loppuun vielä perinteistä ylinopeutta. Sitten saunan kautta palauttelemaan...

Tiistai aamutreenissä olo oli hieman flunssainen ja vedin poikkeuksellisesti ihan ykkösalueen kelailua. Myös olkapäiden kanssa piti olla varovainen ja treeni jäi melko lyhyeksi. Iltapäivän kuivatreenin jätin myös tekemättä ja nukkuin parit päikkärit. Päikkärien välissä pidettiin Maken kanssa palaveria tulevista kisoista ja käytiin läpi suunnitelmaa kisojen läpiviemisestä.

Tämä päivä sen sijaan alkaa fysioterapeutilla käynnillä. Sen jälkeen pitäisi pakkailla kisakamoja ja käydä vähän altaassa tehoilemassa ennen junaan hyppäämistä.

Päivänbiisi CLXXXIV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti