sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Vesipeuhulapäivä

Vesipeuhulapäivän ohjelmaa jouduttiin hieman muuttamaan kun ilma oli sen verran kylmä (+13-18) ja tuulinen ettei altaan laidalla ja veden pinnan yläpuolella juuri viitsinyt olla:

Aamu: 15min flipperiä lämmittelyksi ennen noin 2h allasta.

Altaassa:

Alkuverraa

potku/lämmittelysarja: (6x 10sek pystypotkut kuntopallon kanssa+5sek seinäpot+25delf/hyperkick+50ver+25 parit. vp-vu ja parill.kiiht I->V)


pääsarja: 4x( 2X + 1Y + 2Z + π)

X= I-II (60")
Y= vesivoimaa (45sek)
Z= kiihtyy max (30sek)
π= jotain terävästi noin 3kertaa (45sek)

puntin vienti/nouto 6x (2x(10-15m vienti/nouto+meno/paluu)

loppuun vielä hetki uppopullaria.

Iltatreenin alkuun Maken vetämä narratiivinen haastattelu ja ryhmäkeskustelu. Keskustelu oli luottamuksellista, joten sisältö jääköön paikkalla olleille.

Altaassa vedettiin kokotreeni kolmella radalla ilman rataköysiä.

Alkulämmittelynä 4x100 avovesiuintia toisten plaania hyödyntäen.
Sitten sama setti räpylöillä ja kolmas kierros 8x50 pätkissä potkuja.

Lämmittely sarjan jälkeen uitiin sik-sak-sarjana vesivoimaa. eli altaan kulmasta toisenlaidan 15m kohtaan yhtä drilliä, seuraavaa vastakkaisen laidan piikkiin jne. päätyyn josta paluu finsta verraa.


Seuraavissa vedoissa hyödynnettiin taas ahkerasti plaania. Aluksi finstoja kurkiaurassa ja V-aurassa jolloin suurimmassa osassa vedoista pääsi plaaniin. Loppuun vielä piikkejä siten että 4 uimaria teki plaanin viidennelle, eli eteenpäin vievän aallokon määrä maksimoitiin yhtäuimaria kohden.

Ennen allasvuoron loppumista kerkesimme pelaamaan vielä 15minuuttia vesipalloa. Peli oli yksi parhaista kun joukkueet olivat tasaiset ja treenin väsyttämät uimarit panostivat voimaa enemmän taktiikkaan ja pelin lukemiseen.

Voittajat: Lotta, Noora, Pete ja minä.
Kakkoset: Mimmu, Moona, Ossi ja Mikko.

Molemmat treenit olivat loppupeleissä aika kuormittavia, mutta tekeminen pysyi silti hauskana alusta loppuun.

Huomisessa treeni touhutaan sitten Titanicin merkeissä, nyt kuitenkin unille.

Ps. Onnittelut FIN-EST maaottelun voitosta kisoissa olleille. Viro voitti miehissä ja pojissa, mutta naisten ja tyttöjen puolella Suomalaismeno oli niin vahvaa että koko ottelu kääntyi Suomelle selkeästi niin aikuisissa kuin nuorissakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti