tiistai 5. tammikuuta 2010

Alkuviikon treeneistä

Alkuviikon 4 treeniä on mennyt erittäin hyvin. Maanantai aamuna uitiin lähinnä kynnysvauhtinen 2,5kilometrin pääsarja ja päälle hieman nopeus/vesivoima vetoja vetokumilla. Iltapäivän ohjelmassa taas oli 38x25m IV/V Pätkittynä "kuopaksi" (8,6,4,2,4,6,8) yksi pätkä vedettiin noin 10sekunnin tauolla jä väleissä verrattiin 100-200. Päivä oli melko rankka ja tunnin päikkäreistä huolimatta menin nukkumaan jo 21:15.

Tänään aamulla jatkettiin melko kovalla treenillä. Pääsarjana potkuja seuraavasti 2x (200II/III + 4x25max + 2x100II/III + 4x25max + 4x50II/III + 4x25max) Ensimmäinen kierros nonrmaalisti laudalla ja toinen räpylöillä. Tänään päivällä tuli nukuttua jo lähes 2h ja suoraan ip-treeniin. Pääsettinä taas tehoja, 4x100br.

Vedin broukkenit Villen kanssa seuraavasti:

25-50-25 SU
25-50-25 SKU
50-25-25 VU
25-25-25-25 RU

Osa uimareista toivoisi että sarjaa ei aina kerrottais loppuun asti vaan ohjelmaa tulisi lisää kun edelliset on uitu. Itse taas tykkäisin että sarjat tietäisi viimeistään edellisen treenin lopussa, mielellään aiemminkin. Tärkein syy on se että yritän valmistautua tulevaan treenin jo etukäteen. Esimerkiksi kova pääsarja on helpompi vetää läpi parhaalla mahdollisella hyödyllä jos sen on uinut mielessään läpi jo ennen treeniä.

Esimerkiksi tänään aamulla sovittiin alustavasti että illalla vedetään satasissa sekari seläri rinuli ja vapari joista vapari suorana. Illalla päätettiin aloittaa selärista ja jatkaa sekarilla. Päätettiin treenata samalla vähän käänöksiä joten finstan altaalla oli pätkittävä yllä mainitulla tavalla. Sekarin jälkeen mietittiin kummalla jatketaan ja päädyttiin vapariin. Edeltävät treenit ovat olleet sen verran kuormittavia että päätettiin luopua suorasta vedosta ja vetää perinteisesti finstapiikkipiikkinä.

Loppuun jäänyttä rinulivetoakin lähdettiin rakentamaan siltä kannalta että uinti pysyisi hyvin kasassa. Piikkeihin jakamalla saatiin myös paremmin nopeus elementtiä mukaan. Tehopainotteisen alkuviikon jälkeen päivän viimeinen kova veto oli parempi lopettaa totaalihyytymisen sijaan vähän hallitumpaan vetoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti