maanantai 25. tammikuuta 2010

Starttirutiinit

Viimeinen täysi treeniviikko ennen sm:iä saatiin tänään käyntiin. Aamulla sprinntereillä oli vain kahden kilsan kevyt aerobinen kelailu. Iltapäivällä uitiin nopeutta ja vesivoimaa. Nopeusvedoissa päätavoite ei ollut uida kovaa vaan rennosti. Paras osuus treenistä oli kun vedettiin piikkejä satasen aloitusvauhdilla. Itse vetoa tärkeämmässä roolissa oli valmistautuminen. Jokaisen piti toteuttaa huolelliset starttirutiinit ja siirtyä starttipallin taakse ja vetää piikki Maken starttikomennoilla.

Ensimmäiseen piikkiin asti uinti oli tuntunut perus treeniuinnilta, mutta kun ennen starttia teki perinteiset kisarutiinit niin startti pallille noustessa ajatukset oli heti täysin satasen vaparissa. Uinti tuntui juuri samalta kuin hyvässä satasen vaparin kisasuorituksessa. Treeneissä uinti ei ole koskaan tuntunut vastaavalta. Viimeaikojen onnistuneet 100vaparit sen sijaan ovat alkaneet juuri tuolla tänään koetulla fiiliksellä ja tuntumalla veteen.

Nuo muutamat vedot tämän päivän treenissä olivat hyvä muistutus starttirutiinien merkityksestä kisavireen ja flow-tilan löytämisessä. Normaalisti rutiinit tulee tehtyä kisoissa ennen starttia sen enempää miettimättä. Nyt kun samat jutut piti tehdä treeneissä, oli pakko hieman miettiä mitä tekee. Toisaalta kun homman sai käyntiin niin homma lähti heti rullaamaan ja pienetkin yksityiskohta (joita ei aiemmin ole edes tiedostanut) tulivat heti mieleen.

Ehkä se viimeviikon treeneistä puuttunut juttukin, myös löytyi samalla. Tänään iltapäivällä ajatus oli mukana treeneissä muutaman päivän loman jälkeen.

Päivänbiisi (IV) on tällä kertaa omistettu starttirutiineille. Tämä on yksi niistä biiseistä joilla flow toisinaan löytyy. Se vaatii tosin nappikuulokkeet, jotta biisi pääsee kunnolla pään sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti