perjantai 8. tammikuuta 2010

Loppuviikon treeneistä

Torstaina aamulla ohjelmassa oli lähinnä II-aluetta ja tekniikka. Illalla taas tiivis tunnin paketti tehoja. alkuun parin kilometrin lämmittely sarja josta vauhdit I/II, II ja II/III. Lämmittely/kynnyssarja oli vedetty niin verrattiin startti päätyyn ja vedettiin IV vetoja.

Alkuun 50br (vaparia), finsta verraa ja heti perään 100br (50-25-25) jälleen vaparia. Tämän jälkeen ei verrattu yhtään vaan pidettiin passiivista palautusta kunnes loputkin aallot sai sataset uitua. Viimeisenä vetona suora 150metrinen siten että ensimmäiset 7m kuin uisit vain 7m sitten piikkiin kuten uisit vain 25m nopeus vedon ja siitä eteenpäin samalla asenteella. Tarkoituksena oli siis saada loppuun mahdollisimman kovat hapot.

Piikkiin asti uinti oli vauhdikasta ja väliaika oli luultavasti sama kuin mihin yksittäisellä piikillä olisin päässyt. 35metrin kohdilla tapahtui sitten se kuuluisa katkeamis ilmiö ja loput 115metriä vedettiin edelleen maximi vauhtia mutta nopeus tippui jokavedolla.

Maalissa aika 2,12 ja laattalenti. Onneksi edellisestä ruokailusta oli jo noin 4tuntia niin ei ei ihan koko ateria tullut ulos...

Illalla olo oli sen verran voimaton viikon treeneistä että valmistauduin 11tunnin yöuniin. Heräsin lopulta perjantaihin juuri ennen treenejä 15tunnin unilta.

Treeni oli nopeus painotteinen sisältäen 20metrisiä alhaalta ja piikkejä ylhäältä. 20metrisissä teemana oli tehoprosentit. ensin uitiin siten että noin 7m välein lisättiin tehoja 60-> 80-> 100%. Seuraavat vedot vedettiin siten että toiselle kädelle teho noin 95% ja toiselle 60%. Viimeiset 20metriset vedettiin siten että vedon aikana toisen käde teho kiihtyi 60%-> 100% ja toinen käsi saman aikaiseti tiputti tehoa 100%->60%.

Loppuun uitiin vielä pari piikkiä startilla, tähdäten mahdollisimman hyviin aikoihin.

Loppuun vielä muutamia havaintoja tehoprosenteista:

-Ensimmäisessä sarjassa 7m välein täytyi tehdä yksi veto noin 110% teholla jotta seuraaville vedoilla uinti oli tasaisempaa.

-Toispuoleisissa vedoissa vapari onnistu helposti, mutta muissa lajeissa oli huomattavasti hankalempaa.
-ru:ssa "tehottomamman" käden täytyi päästää hieman vetoa läpi, jotta teho pysyi alhaalla mutta käsi "voimakkaamman rytmissä.
-pu:ssa homma toimi kuten rinulissa, mutta siinä etenkin palautukseen piti nostaa prosentteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti