keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Valmennusta, treenausta ja mielenkiintoista luettavaa

Aloitetaan ensimmäisestä: NSM-ryhmäläisten kanssa starttiprojektin ensimmäinen vaihe saatiin tänään päätökseen. Kun edeltävät vaiheet startista alkoi olla melko hyvin hallussa niin pintautuminen tuli osalla porukkaa jo aika luonnostaan. Muillakin pintautumiset paranivat startti-startilta. Starttejakin merkittävämpi muutos on mielestäni ollut se että uimarit ovat oppineet analysoimaan omia suorituksiaan ja löytävät niistä kehitettäviä kohtia. Itse olen lähinnä vain kertonut ajatuksia mistä "virhe" mahdollisesti johtuu (esim. joku edeltävä osa starttia) tai ehottanut vaihtoehtoisia tapoja tehdä samavaihe. (esim. vaihtaa viimeiset delffarit vaparinpotkuun tai rullata ensimmäisellä vedolla hieman voimakkaammin.)

Treenin lopulla hyppäsimme Kurkisen Tonin kanssa uimareiden sekaan ja vedettiin täys vauhtisia käännöksiä siten että 3 uimaria+valmentaja uivat samaan aikaan vierekkäin ja muut seurasivat laidalta. Jokaisen vedon jälkeen mietittiin taas porukalla mitä eroja suorituksissa oli ja mikä tyyli oli nopein. Tälläkin kertaa uimareilta löytyi vastauksia mutta hieman enemmän se näytti vaativan rohkeutta kun koko muu ryhmä oli kuulemassa. Saatiin kuitenkin lopulta ajatuksia myös uimareilta.

Loppuun näytimme vielä mallisuorituksen Plaanipiikistä ja koko porukka veti perässä yhden vedon alhaalta ja ylhäältä. Treenin jälkeen jäin itse vielä hetkeksi altaaseen verrailemaan ja valmistelin kroppaa huomista varten.

Loppuun vielä linkki superpukujen vaikutuksesta eri lajien maailman ennätysten kehitykseen. Miesten 50vu ja lyhyenradan muutkin finstat kokivat kovimman muovauksen.

Päivänbiisi X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti