tiistai 30. marraskuuta 2010

Ajatuksia EM-kisoista

Wannabe Museo - VAN ABBE MUSEUM
Näin on syyskausi saatu päätökseen ja katseet voidaan kääntää lyhyeen talvikauteen. Alkuun kuitenkin muutamia huomioita viimeviikon EM-kisareissulta:

-Hollannin naisten hurja vauhti sprinttimatkoilla lajista riippumatta
-Italialaisten ja Venäläisten kamppaillu 100vaparin maapaikoista
-Yleisen tulostason asettuminen inhimilliselle tasolle pukujen poistuttua
-Lyhyenradan 50pu ja 50su delffaajien valtakuntaa.

-Suomen joukkue oli yhtenäinen ja fiilis joukkueen sisällä oli hyvä
-Naisten viestipronssi
-Perjantai-illassa 6 suomalaisfinaalia
-Kannustus oli äänekkäintä heti hollantilaisen 100kertaa Suomea suuremman kotiyleisön jälkeen

Kisojen kovimmasta tuloksesta vastasi Hollannin Ranomi Kromowidjojo joka 4x50m sekariviestin ankkuriosuudella kellotti kovimman naisen ikinä millään puvulla uiman osuusajan 22,70!

Omalta osaltani kisat meni myös hyvin. Tavoitteena oli päästä finaaliin 50vaparissa ja tuo tavoite täyttyikin. Tuloksena 6. sija ajalla 21,77. Puolta pidemmällä matkalla ajattelin hyvällä uinnilla selviytyväni semifinaaliin. Alkuerä uinti olikin hyvä ja pääsin semifinaaliin (13.). Semifinaalissa aika oli vielä puolisen sekuntia aamua parempi. Tuloksena 7.sija ja finaalipaikka ajalla 48,17.

Lauantai aamuna olo oli väsynyt ja eikä olo juuri verraamalla parantunut. Finstan rinuli oli hyvä ja kropan väsymykseen nähden aikakin oli tosi hyvä (28,28). Illalla 100vaparin finaaliuinti oli semifinaalia parempi, väsymys näkyi kuitenkin ajassa. ensimmäinen finsta sujuin 12 ja toinen 6-sadasosaa hitaammin, aika siis 48,35.

Lauantai iltana tuntui jo että kisat on nyt ohi. Kaikki lataus oli alun perin avauspäivän finstalla ja myöhemmin 100vaparissa. Sunnuntaina luvassa oli kuitenkin vielä 200vaparia jossa ajatuksena oli lähinnä treenata SM:ien 4x200vuv:ä varten ja antaa samalla näyttöjä ykkösjoukkueen paikkaa varten. Uintii oli taktisesti huomattavasti Tukholmaa parempi, parannettavaakin silti jäi ja odotan jo tammikuun viestiä innolla. Aika 1,51,93 alittaa edellisen 3viikkoa vanhan tekstiiliajan ennätyksen lähes kahdella sekunnilla ja jää vain 0,94s puvulla uidusta.

Päivänbiisi XCIV 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti