torstai 12. tammikuuta 2012

Ota se kuva äkkiä, tuolta tulee NORSU!!!

Kuten kaikki tietävät, Suomi ja Thaimaa eroavat suuresti ilmastollisesti ja maantieteellisesti. Myös kulttuurista löytyy valtavasti suuriakin eroja puolin ja toisin. Moni on varmasti kuullut paikallisesta monen kirjavasta hierontakulttuurista, jonka kaikkia piirteitä ei Suomessa kovin hyvällä katsota. Muutamia vähän tuntemattomampia kulttuurillisia erovaisuuksia sen sijaan on tullut vastaan leirin mittaan.

Rannalla auringonottaminen on ihan sallittua ja niin naiset kuin miehetkin saavat kulkea vapaasti yläosattomissa. Sen sijaan treenipaikassamme tytöt eivät periaatteessa saisi kulkea altaalla edes treeni bikineissä ja poikienkin 30metrin matka majoituksesta altaalle pelkissä uikkareissa on kolun rehtorin mielestä aika kyseenalaista toimintaa. Lapset kun eivät kuulemma ole tottuneet näkemään vastaavaa.

Suomessahan koirin tai muiden lemmikkieläinten vieminen yleisille uimarannoille on pääsääntöisesti kielletty ja koirille on useissa kaupungeissa erilliset uintipaikat. Täällä Thaimaassa sen sijaan koirat juoksentelevat vapaina pitkin katuja ja suurimmillakin turistirannoilla koirat uivat sulassa sovussa ihmisten kanssa. Tänään Bang Taon rannalla vieraillut kolmikkomme (Iisakki, Kasperi ja minä) sen sijaan koki pienoisen kulttuurishokin kun rannalla vastaan kävelyt mies ulkoilutti norsuaan.




Kun aaltoja ei taaskaan juuri ollut, kului aika rauhallisesti hiekkalinnaa rakentaen. Niin kauan, kunnes Kassun suusta kuului epätodellisen kuuloinen kommentti, ota se kuva äkkiä, tuolta tulee norsu! 

1 kommentti:

  1. Nyt olette pojat ihan väärässä paikassa. Tulkaa kotiin, täällä norsut eivät riko hiekkalinnoja.

    VastaaPoista