maanantai 14. syyskuuta 2009

Maanantai 14. päivä

Uusi viikko alkoi omatoimisella aamutreenillä klo 8. Totesin viimeviikolla, että klo 6 aamutreeni on liian aikaisin. Ei vaan yksinkertaisesti oo kroppa hereillä siihen aikaan vaikka altaaseen raahautuiskin. Kelailin hieman alkuun ja sen jälkeen kokeilun erilaisia liukuja ja otteen hakua. Siis kaikkea pikku kikkailua millä saa tuntuman siitä että vesi on täysin hallinnassa ja vedessä on helppoa ja vaivatonta liikkua... (tai olla paikallaan. Sekään ei aina ole helppoa.)

Hallilta jatkoin suoraan urheilupsykologian luennolle, jonka takia 9.45 treeni oli siis peruttu. Kielimuuri häiritsi taas aikapahasti joten sisällöstä en rupea sen ihmeemmin kertomaan.

Iltapäivällä ennen treenejä oli sitten luvassa talkootöitä eli liikenteen laskentaa. Yksinkertaista, mutta tarkkaa ja haastavaa työtä. Vilkas liikenteissä risteyksessä homma keskittyminen täytyi olla kohdillaa jotta yksikään auto ei jäisi huomaamatta ja merkinnät tulisivat paperiin niin kuin pitääkin. Laskennasta on varmasti hyötyä myös altaassa.

Iltapäivän treenissä uitiin sitten nopeutta. Perinteisten nopeusvetojen lisäksi uitiin seuraavanlainen pääsarja: 4x25V+aq->pot->uinti. Ideana oli uida normaali piikin nopeusveto startilla ja suoraan päälle nimmarista potkujen kautta uintiin rauhallisesti kontrolli säilyttäen. Haasteellisen vedoista teki se että koko pätkä täytyi vetää hengittämättä.

Pari havainto tuosta sarjasta:
-Ensimmäisillä vedoilla piikin ajat olivat heikkoja (säästelyä aq-pot-u ???)
-Ensimmäisillä kahdella kierroksella vedon kokonaispituudeksi tuli noin 35-42m ennen kuin oli pakko ottaa happea.
-Kahdella viimeisellä parempi lataus piikin ajat paranivat selvästi (kaukana ennätyksistä kuitenkin)
-Kahdella viimeisellä kierroksella tekiikka osio tuli myös kevyemmin ja hallitummin ja sitä kautta matkaa kertyi molemmilla kerroilla 50m.

Hyvä päivä kaikenkaikkiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti