lauantai 12. syyskuuta 2009

Rinulitreeni

Torstai aamuna hallilla odotti mukava yllätys. Paikalla oli lähes kaikki rinulistit eikä juurikaan muita ja make päätti vetää treenin nimenomaan rinulisteille. Treeni sisälti mm. sukellusrinulia ja rinulin potkuja. Monesti tilan ja ajan puutteessa rinulistien huomiointi jää vähälle ja rajoittuu lähinnä satunnaisiin tekniikka drilli sarjoihin ja vesivoimatreeneissä rinulidelffariin. Tällä kertaa kun koko treeni oli suunniteltu nimenomaan rinulisteille tuli itse uintia enemmän ja kun muiden lajien uimareita ei tarvinnut väistellä, oli meno paljon sulavampaa ja vauhdikkaampaa.

Pääsarjana 15x100ru siten että ensimmäisen viiden jälkeen minuutin tauko ja seuraavat tauot seuraavien 4:n ja 3:n satasen jälkeen. Muuten mentiin 1´50" lähdöllä jolloin tauoksi jäi uimarista riippuen 10-30sekunttia.

Itse lähdin hieman rauhallisemmin liikkeelle, mutta kun Tuomaalan Aki veti viereisellä radalla lujaa niin omakin vauhti alkoi pikku hiljaa kiristyä. Ensimmäiset sataset noin 1,30, ja siitä eteenpäin joka satasella lähti noin sekuntti pois kunnes oltiin 1,21:ssä. Viimeisellä satasella hapot nousi jo sen verran hyvin että toinen puolikas täytyi keskittyä tekniikan ja vauhdin ylläpidon lisäksi siihen ettei oksennus lennä altaaseen. Aika oli jotain 1,22 yläosia eli pienitä hyytymistä oli havaittavissa, mutta sarjaan voi kuitenkin olla todella tyytyväinen. Viimeisen satasen jälkeen matka jatkui vielä lähimmälle roskikselle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti