sunnuntai 14. elokuuta 2011

Uuteen kauteen - Miten olisi miesten viesti LREM:iin?

Toinen lomaviikkokin on nyt lomailtu. Alkuviikosta vedin pikkusiskon kanssa yleisurheilutreenin (korkeutta ja vauhditontonta pituutta.) Jälkimmäisessä tulokseksi 309cm. Loppuviikosta kävin kerran uimassa ja vedin pari pyörälenkkiä. Viikko ohjelmaan kuului myös mökkeilyä mummon kanssa. Käveltiin metsässä ja kerättiin mm. nelisen litraa kanttarelleja. Sienestyksen lisäksi paljon aikaa kului kortinpeluussa ja saunottuakin tuli kunnolla.

Vaikka lomalla en aktiivisesti uintia ajatellutkaan, pyöri syyskausi ja etenkin LREM:t mielessä useaan otteeseen. Henkilökohtaisten lajien lisäksi mielessä kävi myös ajatus miesten viestistä. Sekariviestin raja on sen verran tiukka että riittävän kovan seläristin saanti voi olla haastavaa, mutta vapariviestiin voisi olla mahdollisuudet, jos porukka pystyy hieman venymään. Tällä hetkellä vapariviestin rajasta puuttuu reilu sekuntti (olikohan tarkalleen 1,27s). Ja syksyllä on hyviä paikkoja antaa näyttöjä. Esimerkiksi Berliinin maailmancuppiin lähtee  50-henkinen miesvaltainen maajoukkue, joten siellä olisi hyväpaikka pudottaa aikaa lähemmäs kisarajaa. Tarvittavat sadasosat voisi sitten fiksata kuntoon GP:ssä viikkoa myöhemmin. Miltä kuulostais pojat?

Päivänbiisi CLIV

3 kommenttia:

  1. Olisi hienoa saada miesten joukkue viestiin. Sen ajatteleminen,sitä kautta harjoittelumotivaation rakentaminen ja tavoitteiden luominen luo harjoitteluun merkitystä. Siitä vaan pojat!

    VastaaPoista
  2. Juuri näin! Ja se sekariviestikin kannattaa pitää mielessä. Vaikka paikka jäisikin saavuttamatta, pelkkä sen tavoittelun tuoma motivaation kasvu on plussaa ja saattaa näkyä yksittäisinä henk. koht. rajojen alituksina ja ylipäätään tason nousuna tulevissa kisoissa.

    VastaaPoista
  3. Jep! Näillä uimaliiton systeemeillä se tarkoittaa sitä että että neljän äijän keskiarvo pitää olla 22,05. Jos AP vetää 21.5, niin lopuille jäisi uitavaksi 22,2. Mutta koska joukkueessa pitäisi olla kaksi alle henk koht kisarajan (ja kun siihen nyt ei kannata sitä rajan alittanutta matkuria laittaa...) niin se tarkoittaa sitä että sen toisen uimarin pitäisi uida alle 21,99. Näin ollen tarkoittaa se että ajat voisi olla vaikkapa luokkaa: AP 21,5 - Joku 21,9 - Joku 22,4 - Joku 22,4. Ei kuulosta ihan mahdottomalta vai mitä! Nyt vaan pitäisi löytää se joka nousee uutena tuonne 21,9 tasolle (tai sitten potkikaa se Mara kisoihin ;) ) ja ne kaksi muuta 22,4 uimaria kyllä sitten pitäisi kyllä löytyä! Eli terveisiä Jani R., Tatu W., Manu M., Ville T., Toni K. ja mielellään muutkin yrittäjät! Nyt on paikka näyttää suomen miesuinnille suuntaa!

    VastaaPoista