lauantai 4. syyskuuta 2010

Viikko yksi: 9,26

Kauden ensimmäinen treeniviikko päättyi heti kisapäivään.

Syyskauden ensimmäinen JS-cup kilpailtiin aamuna hieman normaalista poikkeavissa olosuhteissa. Tekniikka ei aina toimi ja yllätyksiä tulee vastaan. Tällä kertaa hallin nettiyhteys ei toiminut ja Octossa olevat lähtölistat eivät olleet käytössä. Kisat laitettiin lopulta käyntiin pelkän lajijärjestyksen pohjalta ja uimarit ilmoittautuivat eriin sitämukaa kun sopiva laji sattui kohdalle. Erienkokoaja keräsi ilmoittautujat erä kerrallaan sopiville radoille ja paperi kiersi ajanottajille jotka kirjasivat uimarin nimen ruutuvihkoon. Itse ajat saatiin jokaradalle sähköisesti, mutta vain kolmelta keskiradalta löytyi paneelit starttipallien päältä. Kaikesta huolimatta kisat saatiin päätökseen jopa hieman etuajassa vaikka starttien määrä kasvoi kisojen mittaan alkuperäistä suuremmaksi.

Itse vedin muutaman vuoden tauon jälkeen pitkälläraddalla 200rinulin. Uinti oli liukuvaa ja vauhdinjako oli paras mitä kyseisellämatkalla on tullut uitua. Ennätyskin parani yli viidellä sekunnilla aikaan 2,32,0. Uinnin jälkeen salilla tuli Villen yllyttämänä treenattua kippiä. Ajatus oikeista liikesarjoista on jo mielessä ja kropassa tuntuma miltä minkäkin vaiheen pitää tuntua. Käytännössä liikkeiden toistaminen oikeassa järjestyksessä oikeaan aikaan tuottaa vielä pieniä vaikeuksia...

Sitten muutama sana edellispäivien treeneistä. Keskiviikon viestitreenissä nopeusosuudella vedettiin 35m nopeusvetoja siten että ensimmäisellä 17metrillä vauhtikiihtyi noin 80% -> 95-97% ja loppupuolikkaalla vauhdin piti pysyä tasaisena. Ensimmäisten parin jälkeen maksimi prosenttia piti joko nostaa tai laskea parilla yksiköllä. Seuraavalla korjaus täytyi tehdä toiseen suuntaan. Itse nostin tehot aluksi lähelle maksimia tuloksena hyytyminen lopussa. Jälkimmäisellä taas pudotin tehoja mutta edellinen veto painoi aika pahasti ja vauhti hyytyi jälleen loppuun.

Torstai aamun treeni oli seuraavanlainen:

400ver
28x12,5 V L. n. 20"
21x25 III/IV L. ??
15X50 pot II/III L. ??
10x100 II L. 1,35
6x100 II/III L. 1,30
3x100 II/III L. 130
1x100 III L. 1,45

Matka siis piteni, mutta kertoimet putosivat. Teho taas laski aluksi ennenkuin taas kiristyi. Jokaisen sarjan välissä oli noin 3minuutin tauko/verra. Treeni oli varsinkin käsille aika kuormittava. Alun kovavauhtisten vetojen jälkeen tuli potkujen takia pitkä staattinen vaihe joka veti väsyneet kädet hyvin jumiin. Potkujen jälkeen satasissa sai tehdä kunnolla töitä että sai käsivedot jälleen rullaamaan suht kevyesti. Illan uinti jäi sprinttereiden palaverin takia väliin joten menimme suoraan palaverin jälkeen salille.

Perjantain treenistä vielä muutama sana: Alkuun vartalon hallintaa kuivalla Benin ohjaamana. Altaassa nopeutta Jeren vetämänä. Lopussa mm. vartalon hallintaa jonouinnin muodossa.

Viikon arvosanat:

Allastyöskentely: 9½ (keskiviikon treenissä ei ajatus aina ihan 100% uinnissa)
Kuivaharjoittelu: 9+ (salitreenauksen käynnistelyä ja paljon paljon olkapääjumppailua)
Elämä treenien ulkopuolella: 9 (ruokailut, päikkärit, kotityöt ym. siten että treeneistä saa kaiken irti)

Paras päivä oli torstai jonka arvosanat 10, 10 ja 10- (ainut miinus oli nukkumaan menon pieni viivästyminen). Huonoin arvosana 7+ tulee keskiviikon allasosuudesta. Koko viestitreeni tuli vedettyä, mutta ajatus ei ollut oikein missään vaiheessa mukana. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä ja tehokas treeniviikko jonka lopullinen arvosanaksi muodostui 9,26. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

LXXI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti