maanantai 28. joulukuuta 2009

Selärin kimppuun

Viikon mittainen Joululoma on nyt vietetty ja tänään koitti paluu arkeen. Olen nyt ollut noin viikon täällä Pieksämäellä ja kun sen verran harvoin tulee vanhassa kotihallissa käytyä niin aikaa kului paljon tuttujen kanssa jutteluun. Itse uinti jäi melko lyhyeksi. Verraa, otteenhakua ja selärin tekniikkaa.

Kokeilin seläriin erilaisia rytmityksiä ja tekniikoita ja yritin löytää sopivaa tuntumaa erimatkoille (50-200). Uskon että oikea selärin tekniikka löytyy helpoiten vaparin kautta. Perhosen tekniikkakin on lähtenyt löytymään rinulin kautta niin miks ei selärikin vaparin kautta?

Sataselle löytyikin ihan mukava tyyli. Vedin ensin piikin 100vaparin tekniikalla ja yritin sen jälkeen samanlaista uintia selällään. Rentous, voimakas rullaus ja hieman toispuoleinen tahdistus oli avainsanoja, joilla 100su kisavauhti alkoi löytyä. Eri asia on sitten että jaksaako sitä satasta uida sillä tekniikalla? Finstallekkaan ei vauhti riitä. No hyvä alkukuitenkin. Muilla matkoilla ei vielä sopivaa tyyliä löytynyt. Mielenkiinnolla taas huomenna altaaseen.

Nyt kun saa itekseen treenailla niin pitää kokeilla kaikkea mitä ei ohjatuissa treeneissä pysty tekemään. Rajallinen treenitilakin (samalla piikin radalla muutamia kuntouimareita) asettaa omat rajoituksensa treeneihin niin täytyy vähän soveltaa.

1 kommentti: