lauantai 5. kesäkuuta 2010

Rajojen asettelua - ja niiden unohtamista

Lauantai aamu alkoi 10kilsan pyöräilyllä Vaajakosken uimahallille. Pyöräilyn jälkeen altaassa ei juuri lämmittelyä enää tarvinnut.

300av
2x100sku
4x50: 25sc/50
10x startti: köysi radan poikki 2½m kohdalla ja hyppy köyden yli ilman kosketusta köyteen.

Ajatus oli hypätä normaaleita startteja pelkäämättä rimaa. Paikalla ei ollut muita sprinttereitä kuin Toni ja minä. Niinhän siinä kuitenkin kävi että molemmilla ensimmäisellä startilla tuli kosketus köyteen. Tonilla köysi osui sääriin ja minulla jalkaterään. Seuraavat startit menivät molemmilta yli köyden mutta ainakin itse huomasin että startit olivat korkeampia ja menivät helposti myös pohjaan. Loppua kohti startit paranivat edelleen ja köyden ylityksen sijaan sai keskityttyä itse starttiin. Viimeinen startti menikin hyvin yhdestä reiästä veteen ja hyvään vauhdikkaaseen liukuun. Köysikin ylittyi arviolta metrillä.

Tehosarjana uitiin piikkejä siten että starttia edelsi 10sekunnin pätkä hengittämättä ja itse piikit myös hengittämättä. Tarkoitus oli taas asettaa raja (riittääkö happi?) ja löytää taloudellinen tapa vetää kiihtyviä nopeita piikkejä.

10sek hypox + startilla 1x25 V
ver
10sek hypox + startilla 2x25 V
ver
10sek hypox + startilla 3x25 V
ver
10sek hypox + startilla 4x25 V
ver
10sek hypox + startilla 5x25 V

Toinen piikki oli aina selkeästi helpoin mutta kolmella viimeisellä kierroksella viimeinen tuntui oikeastaan aika samalta joka kerta. Uinti muuttui kokoajan rullaavammaksi, kevyemmäksi ja sitä kautta taloudellisemmaksi.

Hyvä treeni! Nyt juhlimaan uusia Ylioppineita ;)

Päivänbiisi XLVI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti