keskiviikko 2. marraskuuta 2011

GP-kisat

Viikonloppuna uitiin siis yhdeksännet Finnish Open GP:t. Kisapaikkana toimi tällä kertaa Espoonlahden uimahalli. Omalta kohdalta kisat meni kohtalaisen hyvin. Matkaväsymys painoi hiukan ja hieman parasta terävyyttä rokotti myös alkava flunssa. Lauantai aamuna ohjelmassa oli 100vu, 50ru, 100sku ja 4x50skuv. Trakoitus oli hoitaa itsensä finaaliin mahdollisimman pienellä energiamäärällä. Suunnitelma toimi hyvin, vaikka olo oli jo aamulla aika väsynyt. Iltajakso alkoi 100vaparin ja 50rinulin yhdistelmällä. Vapari lähti hyvin liikkeelle ja rullasi mukavasti aivan viimemetreille asti. Maaliintulo meni kuitenkin liu'utteluksi, mutta aika pysyi kuitenkin 48-alkuisena. Happoja uinnista tuli paljon ja lyhyt verrakaan ei tuntunut paljoa auttavan. Pari minuuttia myöhemmin uitu 50ru finaali lähti ihan kohtalaisesti liikkeelle, mutta lopussa vaparin hapot painoivat liikaa ja tulos jäi vaatimattomaksi.

Jakson aikana flunssa oireet lisääntyi, yskitti ja paleli, muutenkin olo oli väsynyt ja voimaton. Koska kisojen tärkeimmät lajit oli kuitenkin SM-viestit, päädyin keskeyttämään 100sekarin. Vieläkin tosin harmittaa vähän kun hyvä kisa jäi väliin. Jakson päättänyt 4x50skuv meni myös mukavasti. Ankkuri osuus uuteen viestiennätykseen 21,27 ja mukaan tarttui myös SM-hopeaa kokoonpanolla Janne M, Teemu V, Ville K, ja allekirjoittanut.

Alkava flunssa pakotti myös keventämään sunnuntaita. Satasen rinuli jäi ensimäiseen piikkiin ja 50selärin päätarkoitus oli herätellä 50vu. Finstan vaparin alkuerässä toteutin jo jonkin aikaa mielessä ollaan tekniikka kokeilun. Homma ei toiminut ihan odotetusti, vapariviestissä testissä oli toisenlainen ajatus sprinttivaparista. Tällä kertaa tulos oli parempi ja aikakin vain pari sadasosaa huonompi kuin lauantai illan viestissä.

Sunnuntain iltajakson alussa energiat oli todella alhaalla mutta onneksi jaksossa oli vain kaksi finstan vaparia. Henkilökohtaisella sprintillä palasin pitkälti Berliinin aamu-uinnin tyyppisen taktiikkaan. Lopputulos oli huomattavasti aamua parempi vaikka loppu ei teknisesti ollut ollenkaan sitä mitä olisi pitänyt. Aika kuitenkin ihan kelvollinen 21,64. Viestissä päätin pysytellä samoilla linjoilla ja parantaa lähinnä loppua. Uinti oli hyvä ja loppu tuli paremmin kuin henkilökohtaisella finstalla. Osuusaikakin oli jälleen uusi lentävällä uitu ennätys 21,21.

Päivänbiisi CLXXIX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti