keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Keskittykää starttiin!

NSM-ryhmän treenissä teemana oli otsikon mukaisesti startti. Lyhyen alkuverran jälkeen vedimme n x50IV kiinniottoviestin. Eli toinen joukkue lähti syvästä ja toinen matalasta päästä ja voittajajoukkue oli se joka sai ohitettua toisen joukkueen. Viesti kesti noin 50minuuttia ennen kuin voittajajoukkue selvisi. Hävinneelle joukkueele 500m verraa. Voittaja joukkueelle 400m verraa seuraa-johtajaa tyylillä piikkeinä.

Verran jälkeen ohjelmassa oli pääsarja 10x50IV startilla lähtö 2´30". Korostin uimareille edelleen starttien merkitystä ja annoin jokaiselle finstalla yhden ohjeen starttiin. Tarkoitus oli palauttaa mieleen edellisillä viikoilla läpi käytyjä juttuja. Sarjan jälkeen porukka alkoi jo olla melko väsynyttä mutta edessä oli vielä yksi viesti:

1. Startista 20m V
2. 20m IV+maaliintulo
3. kuntopiiriliike

Altaan keskellä oli molemmista joukkueista odottamassa vain 1 uimari joten kohtien 1 ja 2 väliin jäi vain noin 20sekunnin tauko. Kun kohta kaksi oli suoritettu oli "taukojumppana" kuntopiiri liikkeitä seuraavasti

Kierros 1: 5punnerrusta
Kierros 2: portaat ylös tasajalkaa hyppien
3: 5 kyykkyhyppyä
4: kuntopallon heitto (ru-palautus)
5: 10 linkkaria
6: Sama kuin kierros 2, mutta kuntopallo kädessä.

Kuuden kierroksen jälkeen loppuverraa vähintään 100m.

Asenne uimareilla oli hyvä ja lopun viestissäkin nähtiin vielä teräviä punnerruksia. Lisäksi startteja tuli paljon ja ainakin osalla keskittyminen pysyi hyvänä viimeiseenkin starttiin asti!

Sitten suunnittelemaan edustusryhmän sprinttereiden huomista aamutreeniä.

Ps. Jos joku NSM-ryhmän uimari sattuu tätä lukemaan niin ei hätää, ensiviikon treeni tulee olemaan kevyempi.

Päivänbiisi XIII

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti