sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Tukholmassa

Toinen kisapäivä Tukholman gp-kisoissa saatu päätökseen. Eilen ei oikein matkustuksen jäljiltä saanut mitään kropasta irti ja tulostaso oli sen mukainen. Kaikissa kolmessa startissa oli kohtalona karsiutuminen finaaleista, jotka uidaan täällä poikkeuksellisesti aamuisin. Koska aamulla ei ollut finaaleita uitavana, oli hyvä mahdollisuus ottaa hieman pidemmät yöunet ja syödä rauhassa aamupalaa. Kisapaikalle menin vasta juuri ennen jakson alkua kannustamaan niitä suomalaisia, jotka olivat ansainneet finaali paikkoja edellisenä iltana. Jakson puolivälissä kävin sitten vähän verrailemassa ja aloin pikkuhiljaa valmistautua iltaan myös henkisesti.

Ensimmäisenä lajina illalla oli 100ru. Siinä tavoitteena oli lähinnä saada paikkoja auki myöhemmin jaksossa olevaa 50vaparia varten. Taktiikka oli suunnilleen se että ensimmäinen finsta rennon kovaa ja toisella pikkuhiljaa lisää tehoja. Ajattelin ennen finstan käännöstä että tulikohan lähdettyä liian hiljaa kun tuntui niin kevyeltä. Tuloksista kuitenkin selvisi että ensimmäinen finsta oli vain 15sadasosaa hitaampi kuin eilisen suora 50ru. Loppuaikakin oli mukava yllätys sillä pitkän radan ennätys parani lähes sekunnilla (1,06,57).

Rinulin jälkeen verrailin hyvin ja rupesin taas valmistautumaan 50vapariin. Noin 10min ennen starttia ajattelin tehdä pari aurinkotervehdystä, kun olo tuntui melko jumiselta. Lonkankoukistaja venytyksen kohdalla alaselkä kramppasi oikein kunnolla ja hetken aikaa pelkäsin jo että nyt taisi jäädä vapari uimatta. Pikkuhiljaa kramppi kuitenkin loppui ja pääsin lopulta starttaamaan. Uinti ei ollut erityisen lennokasta, mutta startti oli hyvä ja kierroksetkin pysyi kohtuu hyvällä tasolla läpi uinnin aika 23,63 riitti hyvin huomisaamun finaaliin, joten huomiselle hyvä tavoite voisi olla toistaa tämän päivän taktiikat.

Ps. Rajallisten nettiyhteyksien takia seuraava päivitys (ja päivänbiisi) tulevat luultavasti vasta maanantaina vierumäen leiriltä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, nousujohteinen kilpailu. Saisitko laitettua meitsille liikeketjuajatuksia sieltä leppoisalta leiriltänne? Laatisin yhteisen mallin,

    M

    VastaaPoista
  2. yritän huomenna altaassa miettiä asiaa vähän tarkemmin. jostain syystä tänään pää oli harvinaisen tyhjä, eikä ajatuksia asiaan liittyen juuri tullut.

    VastaaPoista