lauantai 13. maaliskuuta 2010

Positiivinen yllätys

Lauantai aamu alkoi herätyksellä klo 6:00. Halusin olla hyvin hereillä ennen klo 8:20 alkavia seurakisoja koska lajina oli äärisprinttereiden painajainen 400sku. Lisää haastetta itelleni toi olkapäiden jumi ja pieni pelko käsien kestämisestä ensimmäisellä satasella.

Taktiikka piti rakentaa puhtaasti sen mukaan miten vaparin pystyisi uimaan vahvasti. Lopullinen taktiikka oli sovellus 100sku taktiikasta. Toteutuksessa toki loppu puolisko kärsii vauhdillisesti jonkin verran eikä esimerkiksi rinulia voi vetää 100sekarin tapaan räjähtävästi.

Perhonen oli harvinaisen hyvän tuntuista eikä täydellistä kuolemaa tullutkaan ensimmäisen finstan jälkeen. Ensimmäinen satanen aikaan 1,12,04, kyseessä uusi 100perhosen pitkänradan ennätys. Selärissä lähdin potkimaan alkuun hieman turhan voimakkaasti mutta sain loppuakohti jalkatyötä kevyemmäksi ilman että se vaikutti käsivetoihin. Rinuli osuudella panostin liukumiseen ja yritin työntää potkun aina loppuunasti. Vaparissa sitten yritin vielä lisätä vähän voiman käyttöä ja saada hieman kierroksia loppua kohden.

Uinti oli kokonaisuudessaan erittäin positiivinen yllätys ja loppuaika 5,05,44 on tasan sekunnin kovempi kuin aiempi (ainoa) noteeraus samalta matkalta. Edellinen oli toki 3½v vanha, mutta uitu lyhyellä radalla, (tänään uitiin siis pitkällä).

Huominen menee sitten puhtaasti palautellessa kulunutta viikkoa ja maanantaina uuden 3:n viikon syklin kimppuun.

Päivänbiisi XVI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti