tiistai 30. maaliskuuta 2010

ViestiprojektiRupesin sm:ien jälkeen miettimään meidän ryhmän 4x100vuv:n tulevaisuuden mahdollisuuksia. Alun perin oltiin Villen kanssa vähän mietitty että SE (3,19,57) olisi ehkä mahdollista rikkoa Tampereella. Kakkosjoukkueltakin oli jo lupa odottaa muuta kuin sitä jo perinteeksi muodostunutta 8. tai 9. sijaa. Tonin sairastuminen kuitenkin pudotti kaikkien 4. joukkueen tasoa koska kakkosesta täytyi löytää "paikkaaja" ykkösen vajeeseen, kolmosesta kakkoseen jne.

Lopputulos oli kuitenkin erittäin hyvä. Pääsimme muutaman kymmenyksen päähän SE:stä ja tasoittamalla ykkös ja kakkosjoukkueet myös kaksoisvoitto olisi ollut mahdollinen. Suomen kärki ei kuitenkaan loppupeleissä ole niin suuri saavutus. Ei sillä etteikö sitä osaisi arvostaa, mutta maailmalla mennään lujaa ja ainakin itse haluaisin menestyä myös niissä sm-kisoja suuremmissa karkeloissa.

Kun liitto käynnisti naisten viestiprojektin ja kuulin että meiltäkin yksi uimari (Riikka) siihen mukaan pääsi, ajattelin heti että olisi mukava olla itsekin mukana vastaavassa projektissa. Olin jo aiemmin haaveillut Jyväskyläläisestä arvokisaviestijoukkueesta ja kun mainitsin haaveistani muutamalle muullekkin niin ajatus tuntui heistäkin kiinnostavalta.

Ehdotin sitten Makelle että mitä jos pistettäisiin oma projekti pystyyn. Näytöt Lontooseen pitää antaa aikalailla tarkalleen 2. vuoden päästä. Aikaa siis on, mutta ei päivääkään liikaa. Make lupasi miettiä asiaa ja viime viikonloppuna projekti saatiinkin käyntiin.

Naisten viestiprojekti oli leireilemässä Jyväskylässä. Ja vedimme porukalla pari viestiä. Aluksi 4x100vuv siten että altaassa ui 2naisten ja 3miesten joukkuetta. Sen jälkeen vielä 4x50vuv sekajoukkueilla. Ennen viestiä Make muistutti että Lontooseen vaaditaan miehissä suunnilleen aika 3,18 pitkällä radalla. Lopullinen pääsy vaatii tietysti tietyt rajojen alitukset ja ne selviää joskus lähempänä.

Lyhyenradan maajoukkue SE on 3,19,0 ja seura-SE 3,19,5. Swimmingin paras noteeraus puolestaan 3,20. Niistä lähtökohdista raja tuntuu aika kovalta. Mutta jos länsinaapurista löytyy seurajoukkue joka on uinut vastaavan viestin aikaan 3,09,5 ja itänaapurista seurajoukkue joka on uinut
4x100skuv:n aikaan 3,19,1 niin eihän tuo 3,18 enää kuulostakkaan niin pahalta.

Make asetti tavoitteeksi uida tuo 3,18 treeneissä lyhyellä radalla. Kun siihen pystytään, niin luultavasti kisoissa herkisteltynä sama aika alkaa olla ulottuvilla pitkälläkinradalla.

Näistä lähtökohdista päästiin uimaan viestejä viime lauantaina. Voittaja joukkueen aika oli 3,36 ja parhaan mahdollisen kokoonpanon aika olisi ollut noin 3,31. Lisäksi yksi vahvalenkki puuttui jälleen kokoonpanoista. Lähtötilanne on nyt kuitenkin selvillä: 2vuotta aikaa ja parannusta vaaditaan reilut 10 sekunttia eli 6sekunttia vuodessa tai 0,5sek kuukaudessa. Yhtä viestijoukkueen jäsentä kohti tuo tarkoittaa vain noin 0,004sekunnin parannusta sadanmetrin aikaan jokaiselta päivältä.

Neljä sekunnin tuhannesosaa on niin vähän että luulisi sellaisen parannuksen olevan mahdollinen yhdessä vuorokaudessa. Oleellista on vain muistaa että tuohon parannukseen tulisi löytää keinot kaikkina tulevina 700 päivänä. Toivon että mahdollisimman moni ottaa haasteen vastaan!
Yläkuvassa 4x100vuv:n ankkurit. Alakuvassa 4x50vuv:n joukkueiden jako.

Kiitos Mirjamille
kuvista!

Päivänbiisi XIX

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti