lauantai 15. lokakuuta 2011

Gibraltar ja Marbella

Jo leirin alussa oli puhetta Gibraltarilla käynnistä ja eilen se lopulta toteutui. Äitini serkku, Vuokko on asunut täällä jo vuosia ja lähti poikaystävänsä kanssa mukaamme matkaoppaaksi. Tässä hiemam kuvia päiväreissultamme:
Etualalla Espanjan ja Britanian välinen raja, taustalla kohoaa jylhä Gibraltarin vuori. 
Aluksi kävimme syömässä Gibraltarin keskustassa. Ja suuntasimme sen jälkeen vuorelle.


Keskustaa ja Gibraltarin vuori pilviin verhoutuneena

Gibraltarin vuorta valloittamassa: Kuskinamme Gibraltarille ja takaisin oli Vuokon poikaystävä Ismael (kuvassa vasemmalla) 

Herkuleen pylväät
Vuoren vakioasukkaisiin kuuluvat Barbaari Makaki apinat, joista tuli otettua pari ihan onnistunutta kuvaakin. Apinoiden lisäksi toinen hieno nähtävyys vuorella oli tippukiviluola. Luolasta on löydetty ensimmäinen Neandertalilaisen pääkallo, josta luolass on jäljennys alkuperäisellä paikallaan. Luola oli paikan päällä nähtyny aika vaikuttavan näköinen, mutta kuvista fiilis välittyy heikosti. Jokatapauksessa luonnon muovaama luola ihmisten suunnittelemalla valaistuksella ja musiikilla höystettynä oli hieno elämys.
Apina tähystää kohti Satamaa

Tippukiviluola dramaattisessa valaistuksessaan.

Veljekset?

Yli 400metriin merenpinnasta kohoavan vuoren jyrkempi sivu.
Paluumatkalla Torremolinokseen kävimme vielä pikavisiitillä Marbellassa, joka tunnetaan miljonäärien ja superjulkkisten lomailu ja asuinpaikkana. Erityisesti Puerto Banusksen huvivenesatama oli jotain mitä suomessa ei näe. Laiturissa oli mm. 64-metrinen huvijahti Lady Haya ja kadun varressa autoja Rolls-Roysesta Ferrariin.
Marbellan venesatamassa parkissa oli myös tämä Audi

Autokaupassa tarjonta painottui  myös luxusosastoon
Eilen Britaniassa, tänään Espanjassa ja viikon päästä Saksassa sitten taas Espanjassa ennen paluuta Suomeen...

Päivänbiisi CLXXV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti