lauantai 17. huhtikuuta 2010

Monipuolinen treenikokonaisuus

Aamutreeni starttasi klo 7:45 mielikuvaharjoituksella/rentoutuksella. Sen 40minuuttia "vesijuoksua"/nopeusvetoja lastenaltaassa. Vesijuoksu tapahtui siin noin 40-80senttiä syvässä vedessä juosten tai kun vauhti hyytyi voitiin puhua enemmänkin kahlaamisesta.

Ideana oli saada altaaseen voimakas pyörre ja vetää ylinopeusveto myötä virtaan tai vastusveto vastavirtaan. Tämä vaihe treenistä oli erittäin tehokas. Viimeisen vedon jälkeen sain "sormituntumalla" sykkeeksi 228 ja erityisesti penikat oli hapoilla.

Sitten siirryimme ilman verraa finstalle vetämään yhteistreenin pääsarjaa:

6x50 IV L. 1' 30"
5min ver
6x50 IV L. 2'
5min ver
4x50 IV L. 2' 30"
5min verr
4x50 IV L. 2' 30"
5min ver
50 IV

Alun perin viimeisen finstan paikalla piti olla vielä 4x50 hieman edellistä pidemmällä lähdöllä mutta make päätti lopulta että uidaan vain yksi finsta. Sarja oli hyvin onnistunut. Vedin ensimmäiset noin 10finstaa hieman kroppaa kuulostellen ja vauhtiahakien. Sitten rupesin miettimään missä voisi olla parannettavaa. Päätin luottaa vahvuuksiini ja panostin starttiin ja pintautumiseen ja yritin sitä kautta päästä kevyeen uintiin.

Parilla finstalla sain homman toimimaan ja ajat parani noi puolellatoista sekunnilla. Kun lähtökin pian piteni kahteen ja puoleen minuuttiin niin sarja rupesi muuttumaan mielenkiintoiseksi. Happoja oli kropassa kuitenkin aika reilusti joten vauhdin ylläpitäminen vaati tuon noin 2min tauon tehokaan hyödyntämisen.

Kokeilin parissa välissä vähän verrata mutta se ei oikein tuntunut toimivan. Sitten kokeilin täysin passiivista lepoa mutta sillon etenkin ojentajissa rupesi painamaan. Lopulta löysin itselleni tilanteesen hyvin sopivan tavan koittaa palautua. Vuoretellen istuallaan koko kropan rentouttamista ja syvään hengittelyä ja väleissä pientä käsien (etenkin ojentajien ravistelua).

Kun allasosuus oli saatu päätökseen oli kello 10 ja aika siirtyä salille. Mietittiin Kalajan Samin kanssa uutta saliohjelmaa ja hyviä liikkeitä löytyi. Sali treeni oli yllättävänkin hyvä kovan allastreenin jälkeen. Salilla kului taas yllättävän paljon aikaa, pois päästiin noin klo 12.

Päivänbiisi XXIV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti