perjantai 9. syyskuuta 2011

Kaikki samassa aallossa

Ensimmäisen vapaapäivän ohjelmaan oli suunniteltu pyörienhaku reissu Malagaan. Kun pääsimme Malagaan, selvisi että siellä vietettiin jotain paikallista juhlapyhää (Natividad de Nuestra Senora). Tyhjäreissu, mutta tulipahan tehtyä. Illalla kävin syömässä täällä aurinkorannikolla jo vuosia työskennelleen sukulaiseni kanssa. Puhuttavaa riitti ja hauskaa oli, opin myös paljon paikallisesta kulttuurista.

Tänään sitten treenattiin taas kunnolla. Aamulla uitiin nopeutta teemalla otte-kiihdytys-rullaus. Nopeusvedot toimivat yleisesti ottaen hyvin. Ohi mennen kuulin ainakin Mikon ja Sampan (Samuli Heino) kehuneen teemaa toimivaksi. Itsekkin rupesin löytämään kesän ajan hukassa ollutta nopeutta.

Päivällä kävimme uudelleen kysymässä pyöriä.  Etelä-Eurooppalaiseen tapaan homma ei nytkään toiminut kuten suomessa. Kauppa oli auki, mutta yhään luvatun hintatason pyörää ei löytynyt. Lopulta takahuoneesta kuitenkin löytyi kolme toimivaa ja riittävän edullista pyörää. Suurin osa jäi siis jälleen ilman pyöriä. Itse pääsin niiden kolmen onnekkaan pyöränomistajan joukkoon.

Iltatreeni vedettiin jo melkein pyöränhakureissun perään. Alkuverran jälkeen kynnysteltiin sarja 6x100 L 1´30" 4x100 1'45" ja 2x100 L. 2'. Kyseinen sarjaa oli yksi hienoimmista, kehittävimmistä ja mukavimmista tehosarjoista pitkiin aikoihin. Ratoja oli käytössä 5 ja uimareita paikalla 9. Samppa sai oman radan ja muut oman laidan. Vedettiin koko sarja yhdessä aallossa. Kilpailullisuus ja erilaiset taktiikat tulivat hyvin esiin. Osa käytti räpylöitä, osa lättäreitä ja osa ui ilman välineitä. Taktiikat ja vauhdinjaot jokainen sai rakentaa itse. Vedin itse räpylöillä ja yritin voittaa jokaisen satasen käyttämällä kuitenkin mahdollisimman vähän energiaa. Joillaki satasilla lähdin kovaa alussa, toisella kiihdytin vasta loppuun. Välillä tein iskun käännökseen ja delffasin normaalia tehokkaammin. Muillakkin taktiikat vaihtelivat selkeästi. Toisinaan Ville tai Ossi kiskoi lättäreillään eroa heti alkuun, Samppa taas veti usein vieressä koko satasen tasaisen lujaa. Muutamalla satasella toisessa laidassa uinut Riku yllätti ja loppuun piti kiristää reilusti. Viimeiselle sataselle piti sitten kiristää lähes täyteen vauhtiin. Ensimmäistä finstaa pitkällä vedolla ja loppuun lisää kierroksia. Loppuaika 54,3. Ainakin Ville ja Samppa uivat myös alle minuutin.

Satasten jälkeen uitiin vielä nopeuksia. Ajatuksena oli tällä kertaa koskettaa noin 7-10metrin päähän heitettyä kuntopalloa ennen kuin vastakkaisestasuunnasta tuleva uimari ennättä samaan. Extrana vedimme vielä Ossin, Villen ja Mikon kanssa Finstan Time Trialin, josta video alussa. Oma uinti oli syyskauden parasta osaamista. Paranusta kaudenparhaaseen yli 2sekunttia (23,4)

Päivänbiisi CLXII 
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti