maanantai 31. toukokuuta 2010

Nopeus hukassa - mutta keneltä?

Tänään iltapäivällä treenin alussa pelattiin "flipperiä", eli jalkapalloa olkipallolla finstan ja piikin välisellä tasanteella. Nimi flipperi tulee siitä että pelialuetta ei ole erityisemmin rajattu ja pallo liikkuu välillä kerrosta alempanakin. Maalilta toiselle liikkuminen onnisuu joko suoraan "kentän poikki" tai vaihtoehtoisesti joko potaikon tai wc:n takaa kiertäen. Suorin reitti ei välttämättä ole aina paras suuren pelaajamäärän aiheuttaman flipper-efektin (pallo kimpoilee satunnaisesti jalasta toiseen) takia. Ihan hauska peli joka ei juurikaan taitoa vaadi. Lämmin kuitenkin tulee ja koordinaation kannalta ihan kehittävä peli.

Sitten altaan puolelle. Allasosuuden alussa oli nopeutta. Ensimmäisenä settinä 3x100 st 25V ajalla + 15m välillä. Mielenkiintoinen havainto oli vakmentajien kellottamat ajat. piikin ajat heittelivät 4-9-kymmenystä kellottajasta riippuen. Myös 15 metrisillä ero oli parista neljään kymmenykseen.

Kaksi peräkkäistä suoritusta ja oma arvio suorituksista oli että niissä ei juurikaan eroa ollut. Ajoissa eroa oli kuitenkin lähes 10%, eli kyse on todella merkittävästä erosta.

Myöhemmin vedimme vielä 3x100 15st V ajalla. Tuo sama 10% eroavaisuus toistui jälleen. Ajat vaihtelivat lähes ennätysvireen ja totaalijumin välillä. Yleensä osaan aika hyvin arvioida piikin jälkeen mikä on loppuaika, mutta tänään olin kyllä ihan hukassa arvioiden kanssa...

Loppuun vedimme vielä ihan tehokkaan vesivoimasetin:

6x (2x(4x25vv+50ver))

1. vppu
2.vpvu delff
3. vpvu norm
4. rudelf
5. ru-vu
6. 2-käden-su delffarilla

Päivänbiisi XLIV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti